Dvostruki sportski izazov: srpska atletika i tenis na globalnoj sceni

Srpski sportisti će ovog leta u brojnim timskim, ali i individualnim sportovima, pokušati da našoj zemlji obezbede najviša postolja na najprestižnijim svetskim takmičenjima. Već tradicionalno početkom septembra održava se US open, a ove godine naši atletičari učestvovaće i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Svetsko prvenstvo u atletici:
Svi ljubitelji atletike će od 19. do 27. avgusta imati priliku da gledaju najbolje svetske atletičare na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Naša zemlja će imati 9 predstavnika u 5 disciplina.

Skok udalj
Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta zajedno će sa Milicom Gardašević braniti boje naše zemlje u skoku udalj.

Skok uvis
U skoku uvis takmičiće se najbolja mlada sportistkinja Evrope Angelina Topić, dok će u muškoj konkurenciji u istoj disciplini skakati Slavko Stević.

Bacanje koplja
Evropska juniorska prvakinja u bacanju koplja Adriana Vilagoš takođe će učestvovati u Mađarskoj, a pored nje, Srbija će imati još jednu predstavnicu u toj disciplini, Mariju Vučenović.

Bacanje kugle
Već dugo godina u bacanju kugle Srbija ima dva sjajna takmičara koja će se i na ovom prvenstvu boriti za najsjajnija odličja – Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića.

Trčanje
Seniorski rekorder Srbije na 1500, 3000 i 5000m na otvorenom, Elzan Bibić učestvovaće u disciplini trčanje na 1500m.

US open:
Najveće svetske zvezde tenisa imaće priliku da se takmiče za jedan od četiri najveća turnira koja se održavaju u belom sportu. Poslednji grend slem sezone, Otvoreno prvenstvo SAD-a u tenisu, popularnije US open, održaće se u Njujorku od 28. avgusta do 10. septembra.

Učesnici
Tačni učesnici turnira biće poznati posle kvalifikacija koje se završavaju 25. avgusta. Potencijalni srpski teniseri koji će učestvovati su Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, dok kod žena na terenu možemo očekivati Olgu Danilović.

Novak Đoković će pokušati da dođe do svoje 24. grend slem titule i time dodatno pobegne Rafaelu Nadalu u trci za najboljeg svih vremena.

Pripreme za US open
U toku je masters serije 1000 u Sinsinatiju koji predstavlja poslednji pripremni turnir za naše tenisere pred početak takmičenja u Njujorku. Novak Đoković i Dušan Lajović su došli do osmine finala, dok je Miomir Kecmanović poražen u prvom kolu od Amerikanca Tomija Pola.

Piše: Sara Stojanović

Foto: GOV.UK

Izvor: Telegraf.rs, Nova.rs, Danas.rs, redbull.com, usopen.org

Rubrika: Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.