Leto u znaku sporta: srpski sportisti na tri velika takmičenja

U avgustu i septembru odrzaće se ovogodišnja najvažnija sportska dešavanja. U odbojci će se odigrati Evropsko prvenstvo za muškarce i za žene, dok će se u košarci igrati 19. Svetsko prvenstvo za muškarce.

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene:

Od 15. avgusta do 3. septembra odigraće se Evropsko prvenstvo u odbojci za žene. Ovogodišnje takmičenje održaće se u četiri zemlje – Italiji, Belgiji, Nemačkoj i Estoniji. Naše najbolje odbojkašice nalaze se u grupi A, zajedno sa Poljskom, Belgijom, Mađarskom, Ukrajinom i Slovenijom. Srbija će svoj prvi meč odigrati 18. avgusta protiv Ukrajine.

Evropsko prvenstvo u odbojci za muškarce:

Najbolji evropske selekcije snage će odmeriti na Evropskom prvenstvu koje će se igrati od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Naši reprezentativci se nalaze u grupi A, zajedno sa selekcijama Nemačke, Belgije, Švajcarske, Italije i Estonije. Izabranici Igora Kolakovića svoju prvu utakmicu odigrati 30. avgusta protiv reprezentavije Švajcarske.

Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce:

Najiščekivaniji sportski događaj ove godine održaće se od 25. avgusta do 10. septembra u tri drzave – Japanu, Indoneziji i na Filipinima. U grupnoj fazi takmičenja nalaze se 8 grupa sa po 4 tima. Najbolje dve selekcije iz svake grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja gde će biti formirane nove 4 grupe sa po 4 tima. Dve najbolje plasirane ekipe iz svake novoformirane grupe plasiraće se u plejof. Srbija se nalazi u grupi B gde će za protivnike imati reprezentacije Kine, Portorika i Južnog Sudana. Orlovi će takmičenje započeti 26. avgusta protiv reprezentacije Kine.

Piše: Sara Stojanović

Izvori: Telegraf.rs, Savremenisport.com

Foto: Politiko South Luzon

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.