Još jedno zlato za košarkašku reprezentaciju Srbije: Juniori prvaci  Evrobasketa

Košarkaši juniorske reprezentacije Srbije osvojili su zlato u finalu Evrobasketa pobedom nad Španijom rezultatom 81:71.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u košarci održano je 38. put po redu, u gradu Nišu, u periodu od 22. do 30. jula, a nastupilo je 16 reprezentacija.

Put do finala

Srbija je do kraja takmičenja ostala neporažena, a nakon prolaska grupe, Orlići su se u četvrtfinalu sastali sa reprezentacijom Izraela koju su, bez većih problema, savladali. Polufinalnu utakmicu odigrali su sa reprezentacijom Nemačke, a pobeda u ovom meču plasirala ih je u finale.

Finale za pamćenje

Prva četvrtina je, nakon ozbiljne borbe obe ekipe,  odigrana nerešeno, rezultatom 24:24. U uzbudljivoj drugoj četvrtini reprezentacija Srbije uspela je da preokrene rezultat i uspostavi blago vođstvo kojim je druga četvrtina i završena rezultatom 41:40 u korist srpskih košarkaša. Pojačana agresivnost u igri i veći presing na španske igrače od strane srpske ekipe doveli su do rezultata 54:51 na kraju treće četvrtine. U poslednjoj četvrtini juniori su pokazali svoj pun potencijal i njihova samopouzdana i slobodna igra obezbedila im je pobedu nad Španijom rezultatom 81:71.

Pobeda kao nagrada za upornost

Tim selektora Nenada Stefanovića uspeo je da istraje u svojim namerama i kruniše svoju fantastičnu igru na prvenstvu zlatnom medaljom i time donese Srbiji jedanaestu po redu titulu prvaka na ovom takmičenju.

Humanitarni karakter

Grad Niš, u dogovoru sa KSS odlučio je da sav prihod dobijen kupovinom ulaznica ode u humanitarne svrhe.

Piše: Kicara Mina

Izvor: juznevesti.com; rtv.rs

SPORT

https://www.juznevesti.com/Sport/Evropsko-prvenstvo-za-juniore-u-kosarci.sr.html
https://www.rtv.rs/sr_lat/sport/kosarka/evropsko-juniorsko-prvenstvo-u-kosarci-od-22.-jula-u-nisu_1462001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.