U drugom upisnom roku mesta za 3.737 brucoša – Evo gde će studenti moći na budžet

U prvom upisnom roku Univerziteta u Beogradu od ukupno 15.313 mesta za školsku 2023/24. godinu, primljeno je 11.576 studenata. FON, ETF, Fakultet beznednosti i Arhitektonski bez ijednog slobodnog mesta. Evo gde je ostalo slobodnih mesta.

Broj preostalih slobodnih mesta je 3.737. Mesta na budžetu u drugom upisnom roku preostalo je 1.891, dok će se o svom trošku školovati 1.846 studenata.

Samo na 4 fakulteta su popunjena sva mesta a to su: FON, ETF, Fakultet bezbednosti i Arhitektonski fakultet. Na Farmaceutskom fakultetu ostalo je još 5 mesta za studije na engleskom.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja preostalo je samo još 3 mesta. Pored 4 popunjena fakulteta na Pravnom, Ekonomskom, Stomatološkom, Farmaceutskom, Veterinarskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja nije ostalo ni jedno budžetsko mesto.

S druge strane, najviše slobodnih budžetskih mesta ostalo je na Rudarsko-geološkom fakultetu, Tehnološko-metalurškom,Tehničkom fakultetu u Boru, Poljoprivrednom fakultetu, Šumarskom fakultetu, Filološkom, Filozofskom, Matematičkom fakultetu.

Drugi (septembarski) upisni rok počinje prijavljivanjem kandidata 31. avgusta i 1. septembra 2023. godine. Polaganje prijemnog ispita biće organizovano 4. i 5. septembra. Objavljivanje rezultata mora biti najkasnije 6. septembra do 12 časova na preliminarnoj rang listi a konačna mora biti objavljena najkasnije 11. septembra 2023. u 16 časova. Drugi upisni rok biće završen do 14. septembra kada će biti objavljena konačna rang lista.

Detaljnije o broju raspoloživih mesta i o upisu na sajtu Univerziteta u Beogradu.

Piše: Marija Jerković

Izvori: http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=2247, http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=2249

Foto: Student

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.