Pavle Cicvarić, student koji je govorio na protestima: “Ako jednog od nas napadnu sve nas napadaju”

Govornik na sedmom protestu „Srbija protiv nasilja”, student druge godine Fakulteta političkih nauka, Pavle Cicvarić, okarakterisan je kao večiti student, ali se na meti napada pored njega našla i njegova porodica.

Nakon Pavlovog govora na sedmom protestu „Srbija protiv nasilja”, ovaj student je u nizu tvitova državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Đorđa Dabića, nazvan večitim studentom. Međutim, ovom prilikom nije Pavle jedini koji se našao na meti napada, već i njegova porodica.

„Protestima „Srbija protiv nasilja” sam se pridružio na prvom protestu, još u maju, ovo je pobuna protiv režima koji propagira kulturu nasilja, zastrašuje i linčuje svakoga ko misli drugačije. Masovna ubistva su povod, ali iza toga stoje godine propovedanja mržnje od strane televizija sa nacionalnom frekvencijom, tabloidima, kao i od vladajućeg režima. Studenti koji zajedno izlaze donose novu energiju, daju nadu, jer kako obično bude, studenti kada se uključe, u društvu dolazi do promena.”, kaže Pavle za Student.

Kada je u pitanju targetiranje njega i njegove porodice, Pavle ističe da se ne plaši: „Targetiranje je moglo da se desi svekome od nas, sa tim u vezi – tiče se svih nas, ovaj put sam to bio ja. Ne plašim se targetiranja, jer je to jedna od taktika režima, ovo mi daje veću želju da nastavim sa ovim. Targetiranje mene i moje porodice je sraman pokušaj režima da nas baci u blato, nije u tome uspeo, a mi se ne predajemo pred ovom bandom.”

Juče je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održan miran protest studenata koji su želeli da pruže podršku svom kolegi.

„Jučašnji protest je poslao jasnu poruku da stojimo jedni za druge, i da ako jednog od nas napadnu, sve nas napadaju, ovde se pokazuje solidarnost. Nastavljamo sa protestima.”, poručuje ovaj momak.

Foto: Privatna arhiva

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.