Psihološka podrška studentima: Tim studenata i profesora Filozofskog fakulteta pruža besplatno online savetovanje

Psihološka podrška studentima predstavlja tim sastavljen od volontera, studenata završne godine i master studija kliničke psihologije Filozofskog fakulteta u Beogradu koje pruža online savetovanje studentima.

Uz mentorstvo profesora, stručnjaka u oblastima savetovanja i kriznih intervencija tim pruža besplatnu psihološku podršku studentima koje može da se odvija putem chat-a, audio ili video poziva, putem Zoom-a ili GoogleMeet-a, sve u zavisnosti od želje i dogovora.

Predviđena je mogućnost održavanja do 3 termina u trajanju od 30 minuta sa istim klijentom, a dostupni su svaki dan od 10h do 22h.

Rad savetovališta pokrenut je 2020. godine tokom pandemije sa ciljem da pomogne studentima u prevazilaženju kriznih situacija. Rad i podršku nastavljaju da pružaju i danas, naročito imajući u vidu trenutna dešavanja, pa nam govore neke od osnovnih preporuka za mlade u ovoj situaciji:

Razgovor o osećanjima kroz koje prolaze sa bliskim osobama;

– Izbegavanje prevelike pasivnosti, ali uzimanje dovoljno vremena za odmor na način koji im lično najviše prija;

Zadržavanje svakodnevnih rutina u meri u kojoj je to moguće;

Podnošenje složenih osećanja poput bola, patnje i nemoći bez zloupotrebe psihoaktivnih supstanci;

– Strpljenje i odlaganje krupnih odluka za kasnije.

Termin možete zakazati putem njihovog instagram ili facebook naloga kao i putem maila na psiholoskapodrskastudentima@gmail.com

Piše: Anđela Jovanović

Foto: unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.