Koncert Erosa Ramacotija u Beogradu: Povratak na muzičku scenu

Pevač Eros Ramacoti održava koncert u aprilu naredne godine u Štark areni kao deo svoje svetske turneje pod nazivom „Battito infinito”.

Ramacotijeva turneja počela je 30. oktobra ove godine i njome je obeležio veliki povratak na muzičku scenu. To je učinio i objavljivanjem istoimenog albuma. Ovom prilikom Eros će biti slušan u preko 60 gradova širom sveta. Već je posetio i nastupao u gradovima poput Atine, Verone i Sevilje, a svoje putovanje nastavlja ka Americi.

U Beogradu se njegov koncert održava 21. 4. 2023, sa početkom u 21 čas.Ulaznice su dostupne na Ticket Vision i ticket.rs, kao i na www.ramazzotti.com i www.vertigo.co.it.

Život i karijera

Eros Ramacoti je jedan od najpoznatijih italijanskih pevača i tekstopisaca pop muzike.  Smatra se veoma bitnim italijanskim izvođačem današnjice, a takođe je poznat i širom sveta.

Ljubav prema muzici ispoljio je sa svojih sedam godina, kada je počeo da svira gitaru. Još u detinjstvu je zajedno sa bratom osnovao bend i izvodio pesme poznatih autora.

1981. godine je učestvovao u muzičkom takmičenju, gde je stigao do finala ali nije pobedio. Uprkos tome, muzičke kuće su ga zapazile. Njegov prvi singl je objavljen 1982. godine pod nazivom „Ad un amico”, a nedugo nakon toga stiče veliku popularnost. Učestvuje u raznim svetskim projektima i festivalima gde biva nagrađivan i cenjen. Na  letnjim festivalima nastupa zajedno sa Eltonom Džonom, Džimijem Pejdžom i drugima.

Najznačajniji događaj za njegovu karijeru jeste izdavanje njegovog albuma „Dove c’è musica”, koji biva prodat u čak šesnaest miliona primeraka. Za vreme svoje tridesetogodišnje karijere prodao je preko 60 miliona ploča. Internacionalni uspeh je postigao 1993. godine objavljivanjem albuma „Tutte storie”, a već naredne godine potpisuje ugovor sa produkcijskom kućom BMG International.

Njegovi nastupi su energični, a pesme melodične i pevljive. Pored toga, piše autobiografske balade sa prizvucima rok muzike.

Piše: Katarina Rakočević

Student: Kultura

Izvor: https://www.biografija.org/muzika/eros-ramazzotti/ https://starkarena.co.rs/

FOTO: https://starkarena.co.rs/cir/eros-ramazzotti/

Leave a Reply

Your email address will not be published.