Fudbal opet postaje tema broj jedan: Da li Srbija može da prođe na Evropsko prvenstvo?

Večeras u 20.45h, reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, sa Litvanijom.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj trajaće od 23. marta 2023. do 26. marta 2024. godine i sastojaće se od deset kola, nakon čega u martu naredne godine sledi doigravanje.

Srbija se nalazi u grupi G, zajedno sa Bugarskom, Crnom Gorom, Litvanijom i Mađarskom, a utakmicu prvog kola protiv Litvanije odigraće večeras na stadionu Rajko Mitić.

Dragan Stojković, okupio je ekipu u Sportskom centru FSS 20. marta i otkrio da je sve spremno za predstojeće utakmice.

Jedno od najvećih iznenađenja pred početak kvalifikacija bilo je saopštenje fudbalskog saveza Srbije o napuštanju reprezentacije golmana Marka Dmitrovića, koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Na listi reprezentativaca nije se našlo ni ime štopera Stefana Mitrovića, dok će napadač Luka Jović, biti odsutan sa prve dve utakmice usled virusne infekcije respiratornih organa.

Selektor Srbije odlučio se za interesantno pojačanje te će dres reprezentacije poneti i Dragan Rosić, Erhan Mašović, Nemanja Stojić, Lazar Samardžić i Dejan Joveljić.

Utakmica drugog kola fudbalere Srbije očekuje 27. marta, ovoga puta protiv Crne Gore, a meč će se odigrati u Podgorici.

Piše: Mina Kicara

Izvor: fss.rs; sportal.rs; balkans.aljazeera.net

Foto: ffs.com

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.