U Rektoratu bez odgovora: Mislili smo da je priča o doktoratu Siniše Malog završena

Nakon što je Upravni sud 21. marta i zvanično potvrdio da poništava odluku Univerzieta u Beogradu prema kojoj je doktorska disertacije Siniše Malog plagijat, rektor Univerziteta u Beogradu još uvek nije ništa izjavio povodom istog.

Mi smo mislili da je priča o doktoratu Siniše Malog zaključena i završena i rektor je jednom prilikom izjavio da se Senat time neće baviti do trenutka kad ne bude nekih novih sudskih odluka. Imajući u vidu da je nova sudska presuda stigla, tražili smo mišljenje naše pravne službe i u narednim periodu ćemo videti koje ćemo aktivnosti preduzeti u tom slučaju – za Danas je izjavio prorektor za nastavu, Dejan Filipović, dodavši da će mediji biti obavešteni čim u rektoratu dobiju tumačenje istog.

Na pitanje kako u Rektoratu komentarišu ovu odluku Upravnog suda da li će se Univerzitet i zvanično oglasiti povodom istog, do objavljivanja ovog članka naša redakcija nije dobila odgovor.

Podsećamo još jednom, na sednici Senata UBa održanoj 25. januara 2023. godine jednoglasno je potvrđena odluka Odbora za profesionalnu etiku o odbacivanju žalbe ministra finansije, Siniše Malog, kao neosnovane, a istu ovu odluku u utorak je Upravni sud u Beogradu i odbacio.

Senat je juče održao sednicu na Ekonomskom fakultetu na kojoj nije bilo reči o ovoj temi.

Izvor: Danas

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Leave a Reply

Your email address will not be published.