H-Bridges – tim studenata u polufinalu svetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike

H-Bridges, tim studenata Univerziteta u Beogradu, plasirao se u polufinale svetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike koje se održava u Orlandu, Sjedinjenim Američkim Državama sa početkom od 15. marta.

Takmičenje traje nekoliko dana, uključujući i razne prezentacije i simpozijume na kojima će moći da prošire svoje znanje, a rezultate takmičenja saznaće tek naredne sedmice.

U timu H-Bridges pretežno se nalaze studenti Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, a na najprestižnijem svetskom takmičenju – International Future Energy Challenge (IFEC) bore se za mesto u finalu i odlazak u Hanover, Nemačku u kojoj će se ono i održavati.

Po objavljenoj ovogodišnjoj temi, vrata laboratorije 19 su ponovo otvorena, gde se timu tradicionalno priključio veliki broj studenata sa željom da odgovore na ovogodišnju temu.

Ovogodišnji zadatak, podrazumeva projektovanje Solid State transformatora. Prema pravilima, studenti samostalno rade na svim etapama projekta, što uključuje i saradnju sa privredom zarad nabavljanja svih potrebnih elemenata i opreme.

Tradicija i ozbiljnost ovog tima ogledaju se pre svega u dosadašnjim postignutim rezultatima, kao što su prvo mesto 2005. i 2019. i drugo mesto 2020. i 2022. godine.

Rad tima možete pratiti na njihovom sajtu, Instagram-u, LinkedIn-u, a takođe možete podržati njihov rad putem FundRazr-a.

Piše: Anđela Jovanović

Foto: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.