Filozofski fakultet – Kupi knjigu i uputi sportski pozdrav

U periodu od 23. do 25. marta, Filozofski fakultet organizuje prolećni bazar u cilju podrške svojim studentima sportistima koji odlaze na Filozofijadu.

Bazar će se održati na prvom spratu fakulteta sa početkom u 10h, sve do zatvaranja u 17h, pod parolom ,,Mens sana in corpore sano” („U zdravom telu, zdrav duh”).

Filozofi vas pozivaju da date svoj doprinos i time omogućite što veći broj učesnika na ovogodišnjoj Filozofijadi koja će se održati u Budvi, u periodu od 5. do 8. maja.

Filozofijada takmičenje je namenjeno prvenstveno studentima Filozofskog fakulteta jugoistočne Evrope, sa namerom da poveže studente iz različitih zemalja. Takmičenje se održava svake godine, sve u cilju razmene različitih znanja, literature, ali i sklapanja novih prijateljstva.

Studente očekuje umno, ali i fizičko nadmetanje. Takmičiće se u sportovima kao što su fudbal (samo za muškarce), košarka, odbojka, šah, stoni tenis, a očekuju ih i debate i kvizovi znanja.

Pored sportskog, ovaj bazar ima i ekološki karakter, jer ćete kupovinom knjiga doprineti ozelenjavanju zgrade Filozofskog fakulteta.

Studenti Filozofskog fakulteta mogu donirati knjige po sopstvenom izboru i ostaviti ih na stolu koji se nalazi levo od portira pri glavnom ulazu.

Piše: Mina Kicara

Izvor: f.bg.ac.rs

Foto: Pixabay

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.