Studentski parlament Arhitektonskog fakulteta ne podržava okupljanja – Da li će studenti nastaviti blokadu?

Studentski parlament Arhitektonskog fakulteta je na vanrednoj sednici održanoj 6.3.2023. doneo odluku da mirno javno okupljanje studenata u ovoj visokoškolskoj ustanovi više neće podržavati, nezvanično saznajemo.

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici održanoj na ovom fakultetu, Studentski parlament je doneo odluku da neće dalje podržavati studente u mirnom javnom protestu.

Podsećamo, prošlo je više od nedelju dana otkako su se studenti Arhitektonskog fakulteta pobunili i započeli blokadu na istom, povodom povećanja školarine sa 240.000 na 290.000 dinara.

Nedugo nakon toga, oglasio se i dekan ove visokoškolske ustanove, te je održao i sastanak sa studentskim predsatvnicima, ali i skup sa studentima, međutim od tada pa sve do juče sve je ostalo isto, mirno javno protestvovanje se nastavilo, a parlament se nije odglasio.

Takođe, došli smo i do nezvaničnih informacija u kojima se navodi da sami studenti neće odustati od svojih zahteva te da će se blokada kao i mirno javno protestvovanje nastaviti. Međutim danas je na Arhitektonskom fakultetu tiho i bez većih okupljanja.

Opširnije informacije o ovoj temi u nekom od naših narednih tekstova.

Foto: Student

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.