SRBIJA UBEDLJIVO DO MUNDOBASKETA

Košarkaši Srbije su sinoć, pred velikim brojem navijača, odneli ubedljivu pobedu protiv reprezentacije Velike Britanije, i tako se plasirali na Mundobasket.

Promena igrača

Izabranici Svetislava Pešića su opravdali njegovo poverenje. Igrači su ispunili očekivanja navijača koji su popunili halu “Aleksandar Nikolić” do poslednjeg mesta. Posle izgubljene utakmice u Grčkoj, selektor je morao da pojača ekipu iskusnijim igračima, pa se tako pokazalo da su Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić i Filip Petrušev bili odličan izbor, jer su bili najkorisniji igrači.

Neizvesni deo utakmice

Iako je reprezentacija Srbije započela serijom poena, prva polovina utakmice je bila napeta. Marko Gudurić je vodio igru naše reprezentacije. Imali su sve vreme vođstvo, ali nekoliko izgubljenih lopti dovelo je do izjednačenja. Prva četvrtina utakmice završena je rezultatom 28:20, a druga četvrtina rezultatom 46:41.

Ubedljiva pobeda sa stotkom

Drugu polovinu utakmice poveo je Aleksa Avramović. Kapiten Marko Jagodić Kuridža doveo je do rezultata +20.Ognjen Dobrić se proslavio sa šutevima za tri poena. Publika je podržavala ekipu ogromnim aplauzima, a igrači su došli do 100 poena i ispunili ono što su navijači priželjkivali. Rezultat na kraju utakmice bio je 101:83.

Šta dalje

Našim „Orlovima” želimo da čestitamo i poželimo sreću u narednim utakmicama koje ih čekaju u njihovim klubovima. Nadamo se da će selektor Svetislav Pešić odabrati najbolju ekipu za Mundobasket koji se održava ovog leta u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Piše: Ivona Ivošević

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.