Mraz, mrak i zagrejane staze: Veče rezervisano za Zimski noćni polumaraton

Večeras će se održati šesti po redu Zimski noćni polumaraton u Beogradu. Niske temperature i noć ni ove godine neće sprečiti najupornije trkače da usred zime stignu do cilja. Evo koje su trke planirane i kako izgleda trasa.

Od 18.00, u okviru programa 6. Zimski noćni polumaraton, planirane su dve trke: Zimski noćni polumaraton (21,1km) i Zimska noćna sedmica (7,03km).

Startna pozicija, dužina staze i trasa

Start obe trke je ispod Brankovog mosta (Balon FK Brodarac) na novobeogradskoj strani – na stazi na keju uz obalu Save i Dunava.

Kada je reč o Zimskom noćnom polumaratonu, dužina staze iznosi 21,1km i trči se tri kruga od po 7,03km. Trka ide u smeru ka hotelu ,,Jugoslavija“ (I, III, IV okret), gde se okreće i vraća ka Starom savskom mostu (II, IV, VI okret) i tu je ponovo okret i vraćanje ka startu/cilju trke. Vremenski limit za završetak trke je tri sata.

Kod Zimske noćne sedmice smer ostaje isti, s tim što se trči jedan krug dužine 7,03km. Vremenski limit za završetak ove trke je 1,5 sata. Detaljnije na https://zimskinocni.com/.

Da naglasimo, ovo je jedna od najzanimljivijih trka kod nas, budući da se održava u zimskom periodu i u večernjim časovima, a večeras se na stazi očekuje  i preko 1500 trkača.

Srećno i sportski pozdrav!

Piše: Miljana Pantelić

FOTO: unsplash (https://unsplash.com/photos/oGv9xIl7DkY)

Izvori:

https://zimskinocni.com/

http://savremenisport.com/sportski-kalendar/2265/zimski-nocni-polumaraton-2023

https://www.instagram.com/zimskinocnipolumaraton/

https://runtrace.net/?event=6znp

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.