Talas novih funkcija na Instagramu – jeste li čuli za ovu?

Instagram je zvanično najavio novu opciju – grupni profil, koji omogućava deljenje sadržaja sa određenom grupom ljudi.

Slična stvar već dugo godina postoji na Fejsbuku te mnogim korisnicima koncept neće biti stran. Stvaranjem pomenutih onlajn zajednica spojiće se ljudi sličnih interesovanja. Na jednom profilu svako će moći da podeli objavu ili priču sa drugim članovima. Instagram će, naravno, zahtevati od svih admina da osiguraju bezbedan prostor za interakciju.

Osoba koja napravi grupu automatski će postati admin i biće zadužena za upisivanje informacija o grupi, poput imena, opisa i veb sajta iste. Ukoliko je uključena opcija za odobravanje objava, sadržaj koji neko želi da podeli biće prethodno proveren od strane admina, kojih od maksimalno 5000 članova može biti ukupno 20.

Sve grupe kojima pojedinac pripada biće prikazane u listi profila koje prati. Takođe, privatne grupe neće moći ponovo postati javne, a pozivi za učlanjenje dobijaće se u vidu Instagram poruka.

Na Instagramu već dugo postoji grupno dopisivanje, kao i grupni audio i video pozivi. Međutim, ova ideja pružiće viši nivo korelacije.

Takođe, novitet će omogućiti brendovima i kompanijama da na još jedan način promovišu svoje proizvode i usluge.

Testiranje Instagram grupa trenutno traje u državama poput Kanade, Tajvana i Čilea. Ova opcija za sada nije dostupna u Srbiji, ali verujemo da će vrlo brzo doći do svih država sveta.

Piše: Elena Gligorijević

Izvori:

https://later.com/blog/instagram-group-profile/

https://www.financialexpress.com/life/technology-instagram-testing-group-profile-feature-heres-what-it-does-2762700/

https://www.plannthat.com/instagram-group-profile-feature/

Foto:

Unsplash

Zanimljivosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.