Džastin Biber zaratio sa kompanijom H&M

Džastin Biber obelodanio je na svom Instagram profilu da je dospeo u sukob sa modnim brendom H&M nakon što je kompanija stavila u prodaju merch kolekciju koju nije odobrio.

Nisam odobrio ništa iz merch kolekcije koju su postavili u H&M-u… Sve su uradili bez moje dozvole i odobrenja… U neverici sam i ne bih je kupio da sam na vašem mestu! H&M merch kolekcija koju su napravili od mene je smeće i nisam je odobrio! Ne kupujte je! – napisao je na svom Instagram profilu poznati pevač.

Internet prodavnica drugog najvećeg modnog prodavca na svetu nudi majice i dukseve sa Biberovim slikama i stihovima njegovih pesama. Kompanija je ranijih godina već nekoliko puta prodavala robu za Biberove koncertne turneje. Međutim, zbog novonastale svađe, nije sigurno koliko će dugo nova kolekcija biti dostupna.

Kao i sa svim drugim licenciranim proizvodima i partnerstvima, H&M je sledio odgovarajuće procedure odobrenja. – pisanim putem izjavio je portparol H&M-a za novinsku kompaniju Rojters.

H&M u poslednje vreme ima poteškoće sa prodajom, jer brend pokušava da se izbori sa visokom inflacijom i nestabilnom potražnjom potrošača. Njegov menadžment ima za cilj da udvostruči prodaju do 2030. godine. Ipak, pomenuti sukob negativno će uticati na poslovanje modnog giganta.

Ostaje da saznamo kako će se završiti problem između poznatog kanadskog pevača i velikog švedskog modnog lanca.

Piše: Elena Gligorijević

Foto: instragram

Izvori:

https://www.saltwire.com/nova-scotia/business/justin-bieber-slams-hm-trash-merchandise-featuring-his-image-100807664/

https://www.straitstimes.com/life/entertainment/justin-bieber-urges-fans-not-to-buy-his-own-trash-merchandise-at-hm

https://instagram.com/justinbieber?igshid=MWI4MTIyMDE=

Leave a Reply

Your email address will not be published.