Na koji ćeš faks?: Najbolji put do izbora fakulteta

Maturante srednjih škola u regionu u narednom periodu očekuje odluka koja nije ni malo laka, a to je izbor fakulteta. Mali je broj onih srednjoškolaca koji znaju čime žele da se bave i koji je to karijerni put koji žele da grade u budućnosti.

Naravno, postoje načini koji mogu maturantima učiniti korak izbora fakulteta znatno lakšim.

Baš zato, organizatori regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja “Na koji ćeš faks?” su odlučili da održe panel diskusiju na temu “Najbolji put do izbora fakulteta”.

Pozivamo sve mlade iz zemalja regiona da nam se pridruže u četvrtak, 15.12.2022. od 17.00h u Konferencijskoj sali na platformi sajma i čuju odgovore na najčešća pitanja maturanata kada je u pitanju izbor fakulteta, kao i korisne informacije koje će im pomoći da ovako važnu odluku donesu ispravno i pravovremeno.

Kako je  svaka informacija je izuzetno vredna, ova tema će biti obrađena iz ugla psihologa – Nikolina Novaković, Friendly HR, profesora/ fakulteta – Neira Torić Malić, Prodekanica za nastavu i studente Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, studenta – Sead Hrustanović, UP FAMNIT i poslodavca/ kompanije – Željko Skenderović, Startuj, te će sadržaj panel diskusija srednjoškolcima pružiti priliku da spoznaju sve četiri perspektive i uvide važnost poklapanja ambicija i ličnih sklonosti kada je nastavak obrazovanja u pitanju. Cilj nam je da ovaj događaj pomogne maturantima tako što će im dati savete u vezi sa izazovima sa kojima se mogu suočiti na putu do izbora fakulteta, kao i rešiti neke njihove nedoumice i potencijalno ih usmeriti na najbolji put do izbora fakulteta.

O sajmu:

Regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?” pruža jedinstvenu priliku mladim ljudima i njihovi roditeljima da se lako informišu o mogućnostima upisa osnovih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u zemlji i regionu, kao i o budućoj karijeri, mogućnosti zaposlenja i prakse. Sajam će trajati 11 meseci, sve do 1. oktobra 2023. i ulaz za sve posetioce je potpuno besplatan putem linka sa računara ili mobilnog uređaja. U interaktivnom online okruženju okupljene su visokoškolske ustanove i kompanije iz zemalja regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora) i biće sprovedene razne edukativne i karijerne aktivnosti usmerene ka podizanju svesti mladih o mogućnostima za nastavak obrazovanja i budući karijerni razvoj, pored toga biće sprovedene i ekološke i humanitarne akcije. Bez obzira na to gde se nalaze, svi zainteresovani će moći pravovremeno da dođu do relevantih informacija koje će im pomoći u donošenju odluka o upisu na željeni fakultet i studijski program. 

O organizatorima:

Friendly HR je kompanija koja za cilj ima da pomogne mladima na njihovom putu akademskog i karijernog usavršavanja. Pored podrške kroz mnogobrojne edukacije, Friendly HR nudi mogućnost karijernog savetovanja, kao i pomoć pri pisanju CV-ja i motivacionih pisama i pripremu za intervju. Sa sedištem u Beogradu, Friendly HR je uspeo da okupi grupu naizgled nepoveznih ljudi, različitih puteva i znanja koje su povezale zajedničke vrednosti, kao i ista vizija i misija. 

Više informacija možete pronaći na: 

https://nakojicesfaks.com/

https://www.instagram.com/nakojicesfaks/

https://www.tiktok.com/@nakojicesfaks

https://www.facebook.com/nakojicesfaks

Foto: Regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?”

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.