UMFESTI je nadohvat ruke!

Festival studenata Univerziteta umetnosti – UMFESTI, održaće se se u periodu od 15. do 18. decembra. Krovna tema ove godine jeste “Nadohvat ruke” odnosno motiv nedostižnog cilja i težnja ka perfekcionizmu u stvaralaštvu, a i u životu pojedinaca.

Ovaj festival u potpunosti organizuju studenti fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu i on služi kao platforma za njihovo međusobno povezivanje i mogućnost za predstavljanje radova i tema kojima se tokom studija bave.  

“Ove  godine  okupila se nova generacija koja organizuje UMFESTI i koja  je rešila da se osloni na alternativne prostore, to jest da ne bude sve previše formalno već da bude bliže studentima“, kaže jedna od organizatora festivala studentkinja Marija Takić.

Festival će biti svečano otvoren u četvrtak 15. decembra u 16h  izložbom u galeriji Ostavinska u ulici Kraljevića Marka broj 8, gde će biti izloženi radovi studenata Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti. Nakon toga u 19h studenti Fakulteta muzičke umetnosti održaće  džez koncert u galeriji Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39, a tu će biti  lansiran i prvi broj časopisa FAMA – Studentskog godišnjaka Fakuteta muzičke umetnosti koji se bavi aktuelnim temama u  svetu klasične i popularne muzike.

Drugi dan, u petak 16. decembra od 18h u Studentskom kulturnom centru biće održan koncert savremene kompozicije. Trećeg dana od 15h u Domu kulture Studentski grad biće projekcija filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti, a od 17h  u galeriji Ostavinska biće održana i tribina na kojoj će govoriti profesori Univerziteta umetnosti.

Festival će biti zatvoren u nedelju 18. decembra još jednom projekcijom studentskih filmova i radionicom  koja je namenjena srednjoškolcima. Detaljnije informacije mogu se naći na instagram profilu Univerziteta umetnosti, a ulaz je slobodan!     

Piše: Miloš Kilomović

Student: Kultura

FOTO: UMFESTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.