EXIT: Prvih 23 nastupa za 2023.

Najveći muzički festival sa ovih prostora objavio je prve izvođače koji će na leto 2023. godine nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pod sloganom ,,prvih 23 nastupa za 2023.“, EXIT je predstavio 23 izvođača koji će, nadamo se, i ovo izdanje EXIT-a učiniti nezaboravnim. Među njima ima nekih već dobro poznatih imena, ali i izvođača koji su novi na festivalu.

Listu predvodi legendarni elektro-pank sastav The Prodigy, koji će na EXIT-u nastupiti četvrti put. Kada pričate sa starijim i iskusnijim Egzitašima, uvek možete čuti navode kako su nastupi ovog benda jedni od najboljih u  istoriji EXIT-a, tako da je nesumnjivo da će se to ponoviti i narednog leta. Sam osnivač benda, Lijam Haulet, govorio je kako je EXIT njihov omiljeni festival na kom su nastupali. EXIT festival će biti deo njihove povratničke turneje po Evropi.

Pored njih, najveće ime objavljenog lineup-a jeste Skrillex. Ovo je DJ koga ne treba puno predstavljati, svojevrsni revolucionar elektronske muzike i osvajač osam Gremi nagrada. Ovo će biti njegov drugi nastup na EXIT-u, dok se za prvi može čuti da je to bio jedan od najmoćnijih nastupa u istoriji festivala.

Priliku da se prvi put predstave publici EXIT-a imaće DJ kolektiv Keinemusik, koji su u zadnjih godinu dana stekli veliku popularnost svojom pretežno house muzikom. Pored njih, prvi put na festivalu nastupiće i duo CamelPhat, najpoznatiji po hitu „Cola“. Oni neće biti jedini DJ duo koji će nastupiti u julu; festivalu će se pridružiti LF System, najpoznatiji po hitu „Afraid to feel“.

DJ ekipu predvodiće i izvođači sa kojima se domaća publika dobro upoznala: Hot Since 82, Indira Paganotto i Human Rias. Osim njih, na festivalu će nastupiti i DJ senzacija Vintage Culture, koji osvaja vrhove muzičkih top lista.

Festivalu će se prvi put priključiti i rok sastav Viagra Boys, bend iz Švedske, poznat po svojim parodičnim i satiričnim motivima. Priliku da ih posluša, publika će imati na Main Stage-u.

Na festival dolazi i bend The Toasters, jedan od najlegendarnijih sastava ska muzike. Oni su prošle godine proslavili 40. rođendan, a ovo je dokaz da nikada nije kasno za nastup i na EXIT-u.

Od domaćih izvođača EXIT je ozvaničio da će nastupiti poznati hevi metal-pank bend Mortal Kombat. Pored njih tu su i kantautorka Zoe Kida, kao i specifični bend Sarasvati Druna Bend, koji će svoju spiritualnu muziku predstaviti drugu godinu zaredom na Pachamama stage-u.

Ostale izvođače možete pogledati klikom ovde. EXIT festival održaće se od 6. do 9. jula nadolazeće godine. Ostaje nam da vidimo koje sve nastupe će nam organizatori pripremiti i da se nadamo još jednom vatrenom letu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pored najavljenih nastupa, EXIT je najavio i poskupljenje karata (u skladu sa poskupljenjem svega ostalog), a o kartama se više možete informisati na linku.

Piše: Stefan Šajkarević Šeki

Student: Kultura

Izvor: exitfest.org

FOTO: exitfest.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.