Rezervisao velika platna AVATAR 2: The Way of Water stiže u bioskope

Dugo iščekivani film Džejmsa Kamerona, Avatar 2: Put vode (prev.), konačno stiže na velika platna. Kako je najavljeno, nastavak Avatara u bioskope dolazi polovinom decembra ove godine i nakon punih trinaest godina, vratiće nas ponovo u Pandoru. Zašto je vredelo čekati nastavak toliko dugo?

Film decenije

Režiser Džejms Kameron svojim filmovima ne prestaje da iznenađuje publiku. Podsetimo se, jedno od njegovih najvećih ostvarenja bio je film Titanik koji je obeležio devedesete. Kada se mislilo da bolje od toga ne može, usledio je prvi deo Avatara koji je kupio prvu deceniju ovog veka, osvojivši neverovatan broj nagrada među kojima su tri Oskara i dva Zlatna globusa. Sada je na redu Avatar 2, za koji se sa razlogom očekuje da će biti film decenije. Evo opravdanja za to:

Kamera pod vodom

U skladu sa naslovom koji nosi, dobar deo filma snimljen je pod vodom, što ga čini najkomplikovanijim filmom svih vremena kako je jednom prilikom naveo američki reditelj Lijam-O’Donel, istakavši da su podvodne scene snimane sa petnaest kamera. On je takođe dodao da su svi glumci, kao i snimatelji, morali da prođu kurs kako bi naučili da pod vodom drže dah od dva do tri minuta. Tako da, budite spremni da zaronite u uzbudljivu avanturu i očekujte tehnološke novine.

Hoće li drugi deo nadmašiti prvi po zaradi?

Ove godine  Avatar  je potvrdio titulu najprofitabilnijeg filma. Bruto zarada prvog dela filma procenjuje se na oko 2.8 milijardi dolara što ga rangira na prvo mesto. Budžet Avatara 2 iznosi 250 miliona dolara. Da li će uspeti da prestigne svog starijeg brata? 

I konačno, šta da očekujete u Avaratu 2?

Film se nadovezuje na prvi deo i radnja se odvija nešto više od decenije kasnije. Glavni lik, Džejk Sali, živi sa svojom porodicom na Pandori, a kada se poznati neprijatelj vrati sa namerom da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Na’vi naroda da bi zaštitili Pandoru. Šta se dalje dešava? Pa sačekajte polovinu decembra, pa ćete saznati. 

U drugom delu družimo se sa gotovo istom glumačkom postavom. Tu su Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigorni Viver, Kejt Vinslet i drugi. Muziku potpisuje kompozitor Sajmon Frangel, uloga direktora fotografije pripala je Raselu Karpenteru, a distributer je 20th Century Studios. U filmu će gledaoci uživati nešto više od tri sata.

Premijera filma planirana je za 16. decembar 2022. godine, a ako je suditi po kritikama koje su od strane medija stigle proteklih meseci na račun ovog filma i njegovog trilera, onda očekujte nešto spektakularno.

Piše: Miljana Pantelić

FOTO: 20th Century Studios

Student: Kultura

Izvori: 

https://www.avatar.com/

https://man.wannabemagazine.com/lifestyle/avatar-2/

https://www.bbc.co.uk/newsround/63490475

https://www.021.rs/story/Zabava/Film/315688/Avatar-2-dobio-titulu-najkomplikovanijeg-filma-ikada.html

https://www.cinestarcinemas.rs/cinestar-rs/avatar-put-vode/8213

Leave a Reply

Your email address will not be published.