POČELA PRIJAVA ZA 5.000 – Kako se prijaviti?

Prijava za novčanu pomoć za mlade u iznosu od 5.000 dinara, na sajtu trezora ministarstva finansija, počela je u ponoć, unošenjem ličnih podataka. Evo kako možete da se prijavite.

Mladi između navršenih 16 i 29 godina se mogu prijaviti na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/ ostavljajući JMBG, broj lične karte i ime banke. Ukoliko nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, moguće je uneti bilo koju. Biće otvoren privremeni račun, isključivo u svrhu isplate državne pomoći.

Dodatni preduslovi za dobijanje novca su državljanstvo Republike Srbije, prebivalište na njenoj teritoriji i važeća lična karta.

Bitno je istaći da, uprkos prethodnom (ne)prijavljivanju za sličnu novčanu pomoć, svi mladi koji ispunjavaju uslove se mogu prijaviti između 1. i 15. decembra.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, ocenio je novčanu pomoć kao „novogodišnji poklon“ mladima, podsećajući da je slično primenjeno u februaru i junu kao znak pažnje.

Autorka: Sara Panić

Izvori: https://www.politika.rs/scc/clanak/520424/Nova-novcana-pomoc-drzave-Vucic-govorio-o-detaljima

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/od-ponoci-pocinje-prijava-za-5-000-dinara/

Fotografija: Stock

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.