Mladi su otkrili: Koja pomoć države bi im značila više od 5.000 dinara?

Novčana pomoć u iznosu od 5.000 dinara najavljena je za mlade, a ona će biti isplaćena pred Novu godinu. U skladu sa tim, pitali smo mlade koja vrsta pomoći bi im značila više od 5.000 dinaa.

Novčana pomoć će biti isplaćena mladima od 16 do 29 godina. Prijave će početi 1. decembra i trajaće do 15. decembra. Procedura za prijavu za novčanu pomoć biće ista kao i prethodnih puta.

Upravo zbog ove najave, pitali smo mlade koja bi im pomoć značila više. Neki studenti su se žalili na cene i skup život. Mnogi od njih smatraju da bi im mnogo više značile stare cene u studentskim menzama, kao i besplatan gradski prevoz.

Da nas ne izbacuju iz doma kada diplomiramo, a ako upišemo master da ne plaćamo ekonomsku cenu, dodala je jedna čitateljka Studenta.

Neki čitatelji smatraju da bi značajna bila i računarska oprema za fakultet, ali i jeftinije
obrazovanje studentima i đacima, kao i prestanak zaštite silovatelja i nasilnika od strane države.

Podsećamo, najavljena pomoć je samo još jedna u nizu. Od početka pandemije, odnosno od marta 2020. godine, pa do danas, mladi su više puta dobijali novčanu pomoć u različitim iznosima. Ovo je treći put ove godine da će država deliti pomoć – prethodno je to bilo u februaru i junu.

Piše: Sandra Stanojević

Foto: Unsplash

Pročitajte još: https://magazinstudent.rs/2022/10/08/novogodisnji-poklon-mladima-od-drzave/





Leave a Reply

Your email address will not be published.