Bez poraza do svetskog zlata: Odbojkašice odbranile titulu šampiona sveta

Neporažene, sa 12 pobeda i isto toliko odigranih mečeva, odbojkašice Srbije su ispisale istoriju i postale deo prve reprezentacije koja je bez poraza osvojila zlatnu medalju na svetskom prvenstvu. Ovo je druga uzastopna zlatna medalja naših odbojkašica na svetskom prventsvu.

Na Svetskom prvenstvu u odbojci odigranom u Holandiji i Poljskoj u periodu od 23. septembra do 15. oktobra, naše odbojkašice su uzele titulu šampiona sveta.Devojke su u finalu savladale reprezentaciju Brazila sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:17) i tako došle do rekordnih 9 pobeda maksimalnim rezultatom na ovom šampionatu. Iza sebe su ostavile reprezentacije Kanade, Bugarske, Kazahstana, Nemačke, SAD-a i Poljske (čak po dva puta), Dominikanske Republike, Tajlanda, Turske, a sinoć je pao i Brazil.


Reprezentaciju Srbije su na ovom prvenstvu predstavljale: Tijana Bošković (kapiten), Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Teodora Pušić, Bojana Milenković, Mina Popović, Katarina Lazović, Jovana Stevanović, Sara Lozo, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković i Aleksandra Jegdić. U idelnoj postavi svetskog prvenstva našle su se čak tri naše odbojkašice: Tijana Bošković, Bojana Drča i Teodora Pušić. Za najkorisniju igračicu svetskog prvenstva ponovo je izabrana Tijana Bošković.

Na klupi je umesto dugogodišnjeg trenera Zorana Terzića, ovoga puta bio Danijel Santareli, Italijan koji je, svojom neverovatnom energijom i velikim znanjem, davao našim devojkama vetar u leđa tokom celog turnira. Ovo je prvo veliko takmičenje za njega na klupi naše reprezentacije, a nadamo se da će i u budućnosti voditi naše devojke do novih medalja.

Redakcija se pridružuje čestitkama koje pristižu sa svih strana i ostaje nam samo da poželimo još mnogo ovakvih trenutaka za pamćenje.

Pišu: Mina Kicara & Bojana Krezović

FOTO: https://www.instagram.com/p/Cjv5mt6saJm/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.