Dejan Savić odlazi iz reprezentacije nakon 10 godina

Bivši reprezentativac, a sada trener Dejan Savić podneo je neopozivu ostavku sa mesta selektora vaterpolo saveza Srbije.

U današnjem saopštenju koje je izdato od strane vaterpolo saveza i zvanično je potvrđeno da se Dejan Savić više neće nalaziti na čelu delfina. Nakon više obavljenih razgovora donesena je konačna odluka.

Podsećamo da se Dejan nalazio na čelu reprezentacije čitavu deceniju (2012 – 2022.) i zajedno sa vaterpolistima dovodio Srbiju na krov sveta. Olimpijske igre u Tokiju (2020.) Riju (2016.) Svetsko prvenstvo (2015.) Svetski kup (2014.), Svetski liga (2014. i 2015.) su jedna od najvažnijih takmičenja za srpski vaterpolo na kojima su vaterpolisti, koje je predvodio ovaj trener, trijumfovali.

Savić se proslavio kao trener Crvene zvezde, ali i kao vaterpolista. Započeo je svoju karijeru u Partizanu, nastavio u reprezentaciji Srbije, a svoju poslednju utakmicu odigrao je upravo za Crvenu zvezdu. Odigrao je ukupno 444 utakmice za reprezentaciju što ga čini rekorderom.

Dok pravi razlog Savićevog odlaska ostaje nepoznanica, mesto selektora vaterpolo saveza Srbije stoji upražnjeno. Ostaje nam da vidimo ko će zauzeti mesto na klupi i kako će se to odraziti na kvalitet igre srpskih vaterpolista. Ono što je sigurno jeste da je Dejan Savić ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom i svetskom vaterpolu upisavši se tako u istoriju, a mi mu kao redakcija želimo puno sreće u daljoj karijeri.

Piše: Mina Kicara

FOTO: https://www.instagram.com/waterpolo_serbia/

                                                   

Leave a Reply

Your email address will not be published.