Raspisan konkurs za studentske stipendije i kredite

Raspisan je konkurs za dobijanje studentskih stipendija i kredita za najbolje studente u narednoj školskoj godini. Zainteresovani se mogu prijaviti u periodu od 3. do 31. oktobra ove godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata u narednoj školskoj godini u cilju podsticanja još boljih postignuća u nastavku školovanja.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti koji su upisani prvi put na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji države Srbije, imaju srpsko državljanstvo, nisu u radnom odnosu, nisu gubili nijednu godinu tokom studija, položili su sve ispite u prethodnoj godini i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00.

S druge strane, za studentske kredite mogu se prijaviti studenti I godine osnovnih studija koji su prvi put upisali prvi semestar i studenti od II do VI godine studija.

Takođe, u skladu sa tim, raspisan je i konkurs za stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata iz osetljivih društvenih grupa – učenika bez roditeljskog staranja, iz jednoroditeljske porodice, pripadnika romske nacionalne manjine, učenika sa invaliditetom, učenika sa hroničnim bolestima, učenika čiji su roditelji kidnapovani ili nestali na teritoriji Kosova i Metohije i na teritoriji bivše SFRJ, izbeglica i raseljenih učenika, povratnika po sporazumu o readmisiji i deportovanih učenika.

Detaljnije informacije o potrebnim dokumentima i kriterijumima za ostvarivanje ovih prava potražite na linku: https://mpn.gov.rs/vesti/raspisani-konkursi-za-ucenicke-i-studentske-stipendije-i-kredite/

Zainteresovani studenti se za konkurs mogu prijaviti u periodu od 3. do 31. oktobra ove godne.

Izvor: mpn.gov.rs

FOTO: unsplash

Piše: Aleksandra Mačkić

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.