Sutra u Beogradu Parada ponosa, ali i kontraskup

Sutra će se u Beogradu održati dve šetnje. Prva je Parada ponosa, u okviru manifestacije Evroprajd, a druga kontraskup protivnika ovog događaja. Obe šetnje počeće u 17 časova.

Evroprajd je panevropska LGBTI+ manifestacija koja se svake godine održava u drugom gradu Evrope. Ono što je za ovu godinu specifično, jeste to što se po prvi put ova manifestacija održava na prostoru Zapadnog Balkana.

U periodu od 12. do 18. septembra, Beograd je domaćin ovog međunarodnog događaja na kome organizatori očekuju oko 15.000 gostiju iz čitave Evrope, kao i veliki broj stranih zvaničnika, zajedno sa nizom manifestacija popout koncerata, na kojima će nastupati domaći i strani izvođači.

Nedelja ponosa završava se šetnjom, koja započinje sutra u 17 časova, na ruti od Ustavnog suda, preko Bulevara kralja Aleksandra, Beogradske, Ilije Garašanina sve do Tašmajdana, gde je planirana žurka.

U isto vreme predviđa se i porodična šetnja i litija, odnosno antiglobalistički protest. Ruta ove šetnje nije poznata javnosti, ali mediji prenose da je skup navodno u blizini rute kojom će šetati učesnici Prajda.

Inače, MUP je zabranio obe šetnje, ali to nije značajno uticalo na organizatore oba događaja, s obzirom na to da ni jedni ni drugi ne odustaju od organizacije događaja.

Piše: Ivana Ilić

Izvori: Vreme

Telegraf

Foto: N1 Srbija

Vesti iz društva

Leave a Reply

Your email address will not be published.