Festival studentskog filma: Tranzicija počinje

Prijave za učešće na jubilarnom 20. Festivalu studentskog filma otvorene su do 1. septembra. Svoje kratkometražne igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove studenti mogu da pošalju na konkurs popunjavanjem prijave koja se nalazi na zvaničnim Instagram i Fejsbuk stranicama festivala.

Pravo na učešće imaju sva studentska filmska ostvarenja iz zemlje i sveta, s obzirom da je festival internacionalnog karaktera. Jedini uslovi odnose se na format i na obavezan titl na engleskom jeziku, ukoliko nije sa tog govornog područja. Dozvoljeni formati pobrojani su u prijavi. 

Festival se održava od 1. do 15. oktobra na više lokacija u Beogradu, a ove godine uz jednu novinu:

„Pošto FSF ove godine proslavlja svoj 20. rođendan, sa temom Tranzicija, odlučili smo da prva tranzicija počne od samog festivala. Ponudili novu kategoriju – eksperimentalni film. Očekujemo da će ovogodišnji FSF zaista doživeti promenu i postati prepoznatljiv onoliko koliko zaslužuje“, kaže direktor festivala Nikola Marković.

Već su pristigle prijave iz raznih zemalja: Brazila, Meksika, Češke, Austrije, Australije i mnogih drugih. Pored glavnog, u festivalskim danima posetioce očekuje i zanimljiv propratni program, kojim će se proslaviti ovaj jubilej. 

Piše: Natalija Ćojbašić

FSF

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.