Pripremi se za EXIT: Šta sve treba da znaš pre odlaska na festival?

EXIT festival, sa tradicijom dugom više od 20 godina, tokom četvorodnevnog programa od 7. do 10. jula, ovaj put ugostiće brojne zvezde među kojima su i Calvin Harris, Iggy Azalea, Nick Cave, James Arthur i mnogi drugi. Ipak, EXIT iziskuje dobru pripremu za festival, pa će ovaj tekst proći kroz neke savete kako biste ovaj festival iskusili u njegovom punom sjaju.

SMEŠTAJ

Ako planirate da za vreme trajanja festivala budete smešteni u Novom Sadu, a niste još uvek obezbedili smeštaj u trenutku čitanja ovog članka, pravo je vreme da se bacite na traženje. Ukoliko Vam novac ne predstavlja problem, možete odsedati u nekom hotelu. Takođe, mnogi stanodavci nude sobe i stanove na izdavanje tokom trajanja festivala, ali po dosta višim cenama nego obično. Za neke jeftinije varijante možete pokušati sa aplikacijama poput Couchsurfing-a, gde možete pitati osobu koju ne poznajete da Vas ugosti u svom domu besplatno, ili Airbnb-a, gde možete pronaći smeštaj po jako pristupačnim cenama. Takođe, dosta jeftinije možete proći ako smeštaj potražite u mestima u samoj okolini Novog Sada koja su povezana linijama gradskog prevoza sa gradskim centrom (Sremski Karlovci, Sremska Kamenica…)

Pored svega ovoga, u traženju povoljnijeg i udobnijeg smeštaja, može Vam pomoći upravo EXIT. EXIT Trip je projekat koji organizuje EXIT, a koji obezbeđuje povoljnije cene smeštaja u određenim hostelima i hotelima.

KAMP

Jedan od vidova smeštaja predstavlja kamp koji EXIT festival posebno organizuje i uređuje. U njemu je sve obezbeđeno, od toaleta, tuševa i drugih sredstava za održavanje lične higijene do mnogih stvari koje će Vam pomoći da se zabavite i ubijete vreme u toku dana. Obezbeđen je prostor namenjen za postavljanje kampova, gde možete upoznati mnoge ljude koji su došli sa istom namerom kao i Vi, da se provedu nezaboravno. Kampovi su posebna čar festivala i ako se odlučite na ovaj vid smeštaja, dobro se opremite.

O samom kampu i ostalim vidovima smeštaja, kao i o samom EXIT Tripu možete se informisati klikom ovde.

SAM FESTIVAL

Proverite program za svaki dan na koji planirate da posetite festival. U moru stejdževa i koncerata velikih zvezda, underground bendova i nezavisnih umetnika, izaberite ono što Vam se najviše sviđa. Napravite okvirni plan nastupa koje želite posetiti; uprkos tome što EXIT nudi mnogo fenomenalnih, ne možete obići baš sve nastupe i u potpunosti uživati u njima. Nakon što prođete kontrolu i pretresanje, čeka Vas provod na Petrovaradinskoj tvrđavi do jutarnjih sati. Festival ima sve što Vam je potrebno: prodavnice pića i hrane, toalete, česme za vodu, kao i druge festivalske zanimacije. Obucite ono u čemu se osećate prijatno, jer višednevno plesanje i skakanje do jutra zna biti zamorno. Na festivalu ćete imati priliku da upoznate mnogo mladih ljudi, atmosfera EXIT-a je savršena za to, jer su svi opušteni i tu su radi dobre zabave, pa ćete tako imati priliku da sa novim prijateljima uživate zajedno u nastupima omiljenih izvođača.

Ne dozvolite da Vam stereotipi i neistinite priče o festivalu utiču na ugođaj. EXIT festival je nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti. Zato, ako se dvoumite o odlasku na festival, pravo je vreme da kupite kartu i potražite smeštaj na vreme (da ne biste kao autor članka spavali ispod drveta na Štrandu pored Dunava).

Piše: Stefan ŠajkarevićŠeki

Društvo

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.