„Vanzemunac“ prvi srpski naučnofantastični sitkom u kreaciji studenata FDU

Na manifestaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti “Producentski dan” premijerno je prikazan prvi srpski naučnofantastični sitkom pod nazivom “Vanzemunac”, koji je tim povodom dobio specijalnu nagradu.

Autori i producenti su brojni studenti među kojima su Andrej Erić, Nikola Uzelac, Stevan Vojvodić, Tamara Tomašević, Sofija Urošević, Danilo Mladenović, Rastko Stojanović, Aleksandra Kočijašević,  Marija Mijušković i mnogi drugi. Ovo je bio klasni projekat studenata treće godine  Filmske i televizijske produkcije, rad je bio koncipiran tako da su studenti podeljeni po sektorima i obavljaju svoj deo posla.

„Mislim da nam je ovaj projekat u velikoj meri značajan jer smo na njemu radili zajedno nas trinaestoro, klasno i jer ne znamo hoćemo li imati priliku da opet radimo na nekom projektu zajedno, od početka pa do kraja. Svakako „Vanzemunac“ predstavlja na neki način pečat našeg studiranja. Želim još da naglasim da smo mi na ovom projektu radili cele godine, tačnije od početka prvog semestra i krenuli smo tako što je svako od nas pisao neki sinopsis, a nakon toga smo izabrali jedan na kome smo radili do kraja”, izjavila je Aleksandra Kočijašević studentkinja treće godine Fakulteta dramskih umetnosti.

Pored ove specijalne  nagrade na manifestaciji  dodeljena je i nagrada „Lučonoša“  koju je dobila Maja Popović Milojević za ostvarene rezultate u oblasti filmske i televizijske produkcije u toku protekle godine.

Nagrada „Lučonoša“ za životno delo dodeljena je profesoru Velimiru Dejanoviću.

Nagradu  „Mr Sreta Jovanović“, koja se dodeljuje studentima koji je postigli najbolji uspeh iz nastavnog predmeta Filmska produkcija tokom studija dodeljena je Ani Ristić, studentkinji četvrte godine.

Nagradu za najbolji rad iz Filmske produkcije dobio je Stevan Vojvodić student treće godine za kratki film  “Prva uloga”. Nagradu publike osvojio je klasni film prve godine produkcije “Sloboda nama”.

Piše: Miloš Kilomović

Student – Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.