Novinarke iz Torina: Pobednik će biti neko ko nije trenutni favorit

Prvo polufinale “Evrovizije” održalo se u utorak, a zemlje koje su prošle u veliko finale su: Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukranija, Moldavija, Holandija.

Razgovarali smo sa Anjom Iriškić sa portala evrovizija.rs i Emiliom Giacometti sa eurosong.hr o utisticima iz Torina, problemima sa “Kinetičkim Suncem”, ali i o favoritima. 

Tokom prošle nedelje imale ste priliku da prisustvujete probama, kao i da se družite sa učesnicima_cama. Kako vam se čini, s obzirom da ste imale priliku da ispratite sve iza kulisa? 

Anja:Juče sam bila u hali i direktno posmatrala probu. Kasnilo je sve, bila je ogromna gužva na ulazu u press centar (što je prestavljalo još jedan problem organizacije). Što se tiče samih proba, sve je išlo kako je unapred planirano. 

Emilia: Najveći problem je što se mi (fanovi) nismo saživeli sa pesmama koje se takmiče ove godine. Rekla bih da je to generalno problem ove godine. Ne vidi se jasan favorit za pobedu. 

Danas nastupaju predstavnice Srbije (Konstrakta), Severne Makedonije (Andrea) i Crne Gore (Vladana). Kako vam se dopadaju njihovi nastupi? 

Emilia: Moram priznati da me je Konstrakta oduševila, želim joj svu sreću sutra i da dogodine idemo u Beograd ili Novi Sad

Anja: Meni je naša pesma favorit za pobedu, a istaćiću da ne pamtim kada mi je neka naša pesma bila. Žena (Konstrakta) je na pravila boom u Torinu. Prijem za nju je odličan, ceo press centar je obožava i ludi za njom. Možemo se nadati dobroj poziciji. 

Koja država ima najveće šanse za pobedu, ukoliko izuzmemo procene kladionica?

 Аnja: Situacija je kao na kladionicama, postoji nekoliko država koje se vrte za pobednika. Uvek se spominje Ukrajna, a tanka je granica hoće li pobediti zbog pesme ili politike. Ne bih volela da pobedi, upravo iz tog razloga jer će im ljudi spočitavati. 

Pored Ukrajne, Švedska i Španija imaju jako dobre  pesme. Tu je i naša Konstrakta. 

Emilia: Nema nekog izrazitog favorita, kao što sam već napomenula. Ukrajna jeste favorit na kladionicama, ali nije među ljudima (ljudima). 

O svim dešavanjima koja slede na takmičenju, čitajte u Studentu i pratite serijal “Final countdown” koji je posvećen “Evroviziji”.

Intervju sa Anjom i Emiliom možeš pogledati na našem instagram nalogu.

Piše: Lazar Smilić

Foto: eurovisionworld.com , EBU / ANDRES PUTTING

Društvo

Leave a Reply

Your email address will not be published.