FIST17 “FOBOFOBIJA” – Strah od straha

Pod sloganom FOBOFOBIJA- STRAH OD STRAHA  otvoren je 17. po redu Festival Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST) koji tradicionalno svake godine organizuju studenti i studentkinje Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Nakon dve godine pandemije  korona virusa, festival se ponovo organizuje uživo, oči u oči sa publikom. U prostoru DownTown studija, pred više od dve stotine ljudi festival je svečano otvoren predstavom Tamo gde pevaju FIST produkcije, koja je ujedno i diplomska predstava reditelja Đorđa Nešovića, po tekstu Filipa Grujića.

FIST tim se nakon uspešne ceremonije otvaranja i premijere predstave uputio ka Pirotu gde će publika imati priliku da uživa u programima 9. i 10. maja na Trgu ispred Doma kulture.

Nakon Pirota putujući karavan seli se za Novi Pazar gde će se predstave igrati 12. i 13. maja na Žitnom trgu, a prateći program će biti realizovan u Kulturnom centru.

FOTO: Boško Bunuševac

Nakon posete Pirotu i Novom Pazaru, Fistov karavan će se vratiti u Beograd gde će se 15. maja u Zvezdara teatru igrati predstava Harlekin je mrtav, a festival će biti zatvoren 16. maja predstavom Romeo i Julija u Teatru na brdu.

Prijavite se na vreme za svoje karte, slanjem poruke na zvanične Instagram ili Facebook naloge festivala, ulaz je besplatan.

FOTO: Boško Bunuševac

Sve informacije o festivalu i dalje možete pratiti na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i  Google play, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i Youtube platformama.

#fobofobija #fist17

FOTO: Boško Bunuševac

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.