Kakve parfeme nose studenti Beogradskog Univerziteta?

Pitali smo studenta prava i  parfemskog eksperta, Viktora Mihajlovića, da nam kaže koji parfemi idu uz studente različitih fakulteta na Beogradskom Univerzitetu.

Viktore, s obzirom da si i sam student prava, kakve parfeme nose studenti društveno-humanističkih nauka?

Oni koji se bave jezicima, oni mirišu i trebalo bi da mirišu profesionalnije, na ozbiljne parfeme, a prvo što mi pada na pamet je Acqua Di Gio Profumo.

Sa druge strane, za Filozofski mi je prva asocijacia  jak, začinjen, drveni parfem. U skladu sa ambijentom, u skladu sa tim nekim slobodnim duhom, u smislu da ljude tamo ne zanima norma i da furaju svoju priču, recimo Nasomatto Black Afgano. On je karakterističan po tome što ima notu hašiša. Dobro, to nema veze sa marihuanom koja se oseti na platou hahahaha, ali neki revolucionar, vijetnamka, šal, brada… Black Afgano mi je asocijacija.

Šta bi rekao za studente prirodno-matematičkih fakluteta, koje parfeme oni nose?

Je l oni uopšte nose parfeme hahahaha? Oni su fokusirani na nauku i toliko su obuzeti time, da ja mislim da oni ne nose parfeme. Moje referentno iskustvo mi govori da ne nose, ali ono što bih ja preporučio njima:  neka krenu od sapunastih parfema, sa time nema greške, pogotovo jer mi se čini da su introvertni, a sapunasti su pravi odgovor za njih. Prada Amber Pour homme ili Prada L’Homme su pravi izbor, sigurni parfemi koji će učiniti da mirišu lepo, ali neće nikada izazivati negativne reakcije.

Studenti sa medicinskih nauka?

Imam dosta pitanja od doktora i zubara, šta da nosim, imajući u vidu da sam sa pacijentima?  Što se tiče njih, takođe sapunasti parfemi, ali iz drugog razloga. Pacijentu, odnosno nekome ko je tebi dao poverenje, treba da dokažeš da je u pravim rukama, a ako nosiš nešto začinjeno i mračno odaješ pogrešan utisak. U tom smislu najbolje je nešto što miriše čisto, na sapun ili penu za brijanje, to je dobitna kombinacija. Ako si doktor, nijedan parfem neće raditi dobro kao svež parfem. Kako ja zamišljam da doktor treba da miriše? Recimo Tom Ford Beau De Jour, miriše na lavandu, sveže i uliva poverenje. Uz to dobar izbor za ovu struku je svakako Hermes H24.

Ostali su nam tehničko-tehnološki fakulteti. Šta ti pada na pamet?

Pošto često provodim vreme u KST-u, a dosta tehničkih fakulteta se nalazi upravo tamo, primetio sam da oni teže karakternijim parfemima, ali za razliku od onih sa filozofskog, oni ne idu u krajnosti. Hoće da budu karakterni, ali sa druge strane da to ima nekog efekta. Konkretno nešto što vidim na studentu npr. ETF-a je recimo Terre D’Hermes. Uz to bih dodao Prada Luna Rossa Sport (crveni) i Versace Dylan Blue.

Piše: David Josifović

FOTO: privatna arhiva

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.