Kovačević: FON po uzoru na svetske prestižne univerzitete

Nova zgrada Fakulteta Organizacionih Nauka u Beogradu, svečano je otvorena juče,13. 4. 2022. Nakon više od 30 godina, jedan fakultet Univerziteta u Beogradu je dobio nov objekat.

Kapaciteti nove zgrade omogućavaju FON-u da od naredne godine upiše znatno veći broj studenata. Zgrada ima 5300 kvadratnih metara. Spratovi su projektovani sa amfiteatrima od po 199 mesta, salama za predavanja, multifunkcionalnim salama i laboratorijama. U objektu se nalaze biblioteka i čitaonica sa 100 mesta.

Sve prostorije su opremljene računarima i interaktivnim tablama, uključujući i čitaonicu, a nova zgrada je stepenicama povezana sa starom zgradom u ulici Jove Ilića.  Zgrada je prilagođena i osobama sa invaliditetom.

 „Velika nam je čast što smo u ime studenata prisustvovali ovom svečanom otvaranju zajedno sa Upravom Fakulteta i svim pristutnim zvanicama. Ponosni smo što je baš naš fakultet izgradio ovakav objekat po uzoru na svetske prestižne univerzitete. Verujemo da će svi naši studenti iskoristiti sve blagodeti prostranog i lepog ambijenta u izgradnji karijernog puta. S obzirom da su sada i kapaciteti prošireni, očekujemo i ove godine veliko interesovanje kandidata za upis na osnovne akademske studije. Ovo je veliki dan za istoriju fakulteta kao i za sve naše studente.“ – Izjavio je Stefan Kovačević, predsednik studentskog parlamenta.

Piše: Bojana Krezović

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.