Glumci koji nikada nisu osvojili Oskara

Da li ste znali da neki od najplaćenijih glumaca nikada nisu osvojili ovu prestižnu nagradu? Neki su bili nadomak, ali im je Oskar ipak izmakao. U nastavku, predstavljamo vam šest glumaca i glumica za koje će vas sigurno iznenaditi da ga baš u tim ostvarenjima nisu dobili.

Džoni Dep

Prvu nominaciju donosi mu film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black, a potom Finding Neverland i Sweeney Todd. Međutim, u nekoliko navrata, glumac je izjavio kako ni ne želi da osvoji Oskara jer bi, po njegovim rečima, tako nešto značilo da se takmiči sa nekim, što mu nikako nije namera. 

Tom Kruz

Titula jednog od najplaćenijih glumaca osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka u Holivudu pripada Tom Kruzu. U svojoj karijeri, tri puta je bio nominovan za Oskara, ali ga, nažalost, nikada nije osvojio. Ostvarenja u kojima je mogao to da uradi su, u kategoriji za najboljeg glumca – Born on the Fourth od July i Jerry Maguire, dok je u kategoriji za sporednog glumca – Magnolia

Mišel Fajfer

U kategoriji najbolje glumice, Mišel Fajfer je bila nominovana 3 puta, u periodu od 1989. do 1993. godine. Uprkos genijalnim ulogama u filmovima Dangerous Liaisons, The Fabulous Baker Boys i Love Field, nije uspela da dobije ovu nagradu.

Arnold Švarceneger

Poznati glumac, koji se u filmskoj industriji pojavljuje 1982. godine ulogom u filmu Conan the Barbarian, dobio je brojne nagrade. Međutim, Oskara nikada nije osvojio, iako je imao izuzetna ostvarenja u The Terminator i The Expendables

Lijam Nison 

Lijama Nisona najviše pamtimo po glavnoj ulozi u filmu Taken, koji ima i svoja dva nastavka. U ovoj trilogiji, nije bio nominovan za Oskara, dok je u filmu Schindler’s list bio nadomak dobitka. 

Helena Bonam Karter

Osim što je kao glumica prvi put stekla slavu 80-ih godina prošlog veka, Helena je poznata i kao ikona stila. Ne plaši se da izađe iz zone komfora i pokaže svoj ekscentrični modni smisao. Glavni razlog zašto bi ova glumica trebalo da dobije Oskara je njena izuzetna saradnja na platnu sa glumcima, kao što je to saradnja sa Bred Pitom u filmu Once upon a time in Hollywood. Pamtimo je po ulogama Marle Singer u filmu Fight Club i Belatriks Lestrejndž u filmovima o Harry Potter-u, ali ne i osvojenog Oskara u istim. 

Piše: Ivana Ilić

Izvori: Wannabe Magazine, 24sedam

FOTO: Unsplash

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.