Najbolje ocenjene HBO serije na IMDB

U poslednjih par godina, posebno tokom pandemije, porasla je popularnost platformi za gledanje serija i filmova. HBO je jedna od najpopularnijih platformi za gledanje serija i filmova, a u nastavku predstavljamo listu najbolje ocenjenih serija na ovoj platformi.

Najbolje ocenjene HBO serije na IMDB

  1. Band of Brothers (Braća po oružju) – 9,4

Braća po oružju prati četu „E“, elitne padobranske jedinice američke vojske tokom Drugom svetskog rata. Serija počinje 1942. godine njihovom padobranskom obukom u trening centru u Džordžiji, nastavlja se preko iskrcavanja u Normandiji i borbama po Evropi, a završava se 1945. u Berlinu, na kraju rata.

2. The Wire (Žica) – 9,3

Radnja serije se odvija u Baltimoru, a sa svakom sezonom radnja se sa ulice pomera ka gradskim i državnim institucijama, dok cela serija prati različite društvene krugove. Prva sezona se bavi isključivo drogom, druga je smeštena na brodogradilište i prati sindikat lučkih radnika, treća sezona se osvrće na birokratiju i gradsku vlast, četvrta prati obrazovanje, a peta se bavi novinarstvom.

3. The Sopranos (Sopranovi) – 9,2

Serija prati život Tonija Soprana, šefa italijanske mafijaške porodice Dimeo u Nju Džerziju i njegove poteškoće da održi balans između svog porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član. Serija takođe prati živote članova Tonijeve porodice ali i njegovih poslovnih saradnika. 

4. Game of Thrones (Igra prestola) – 9,2

Radnja serije smeštena je na fiktivnim kontinentima Vesteros i Esos i prati događaje članova nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava, kao i dolazak zime i mističnih bića sa severa. Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhija, religija, lojalnost, seksualnost, građanski rat i kriminal.

5. True Detective (Pravi detektiv) – 8,9

Radnja serije prati dvojicu policijskih detektiva iz Luizijane i istražuje njihov privatni i profesionalni odnos tokom 17-godišnjeg lova na jezivog ritualnog ubicu. Kako vreme odmiče, a ta misterija menja živote i unosi napetost u njihovo partnerstvo, obojica moraju naučiti kolika je cena iluzije i osvete.

6. The Storyteller (Pripovedač) – 8,9

Na početku svake epizode Pripovedač uvodi gledaoce u priču koja sledi, a pritom mu pomaže njegov podrugljivi, ali verni pas. Bajkovitom kombinacijom humora, intrige i čarolije nastaje uzbudljiv spoj koji gledaoce neće ostaviti ravnodušnim.

7. Vice – 8,8

Emisija prati „Vice” novinare i osnivače koji odlaze u različite delove sveta i intervjuišu ljude o političkim i kulturnim temama. Teme su uključivale politička ubistva, mlade proizvođače oružja, decu bombaše samoubice, indijsku i pakistansku graničnu politiku, klimatske promene, rad aktivistkinja za ljudska i radnička prava…

Piše: Sandra Stanojević

Izvor: imdb.com

FOTO: Unsplash

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.