Srbija je na pola puta da odabere svog predstavnika/cu za Torino

Lift, Zorja, Aca Lukas, Ana Stanić, Biber, Angellina, Ivona, Marija Mikić, Konstarkta – prvi su finalisti takmičenja “Pesma za Evroviziju ’22” koji će se u velikom finalu boriti da predstavljaju Srbiju na “Evrosongu” u Torinu u maju ove godine.

Sinoć je održano prvo polufinalno veče nacionalnog izbora za predstavnika/cu za “Evroviziju”, pod nazivom “”Pesma za Evroviziju ’22”. Nastupilo je 18 takmičara/čki, a devet najboljih, po mišljenju publike i žirija, plasiralo se u finale koje će biti održano u subotu 5. marta 2022. 

Voditelji sve tri takmičarske večeri su Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, dok se iz “green rooma” uključuju Kristina Radenković i Stefan Popović

Imali smo priliku da se uverimo da su takmičari/takmičarke uložili dosta truda u nastupe i scenografiju koja prati njihove numere, ali put u Torino biće obezbeđen samo za najboljeg/najbolju po mišljenju stručnog žirija i publike.

Ne mogu da ističem nikoga, ne mogu govoriti ko je moj favorit, zato što to nije fer. Imamo 36 učesnika, ti ljudi su se potrudili da naš show bude veličanstven. Svima njima smo zahvalni, ko god pobedio.” – istakla je urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević

Trema je neizbežni deo kada je u pitanju neki događaj ili javni nastup. Zorja Pajić koja je nastupila sa pesmom “Zorja” podelila je sa nama da li je imala tremu “Bilo je, ali nakon nastupa. Nisam znala da ću imati toliku tremu kada dođe do glasanja. Bila sam opuštena i mislila sam da mi je sve jedno, ali zapravo to uopšte nije bilo.

Anđela Vujović, poznatija kao Angellina imala je priliku da nastupa na nacionalnom izboru 2013. godine, devet godina kasnije, Anđelina se vratila na veliku scenu nacionalnog izbora i nastupila sa pesmom “Origami”. Trenutno važi za jednog od glavnog favorita za predstavnicu Srbije u Torinu, a Anđelina o tome govori “To je uvek malo pritisak, ali u smislu neke odgovornosti. Rešena sam da termu ostavim pre izlaska na scene, da udahnem duboko I odradim nastup najbolje što mogu.

Ljubav bez dodira” prvi je singl sa novog albuma Ane Stanić koji će izaći ove godine. O svom nastupu Ana je istakla: “Imam vrlo specifičan nastup, sve to zajendo predstaviće je deo mog umetničko-muzičko-estetskog univerzuma. Specijalno za ovaj nastup, pre tri dana uradila sam ovaj veliki makeover, kako bi ceo moj nastup bio još specijalniji.” 

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta godinama nas oduševljava svojim glasom kao članica grupe Zemlja gruva. O nastupu za pesmu “In corpore sano” govori “U pitanju je jedan jednostavan nastup sa akcentom na tekstu pesme”.

Nema sumnje da će nakon sinoćnog nastupa Konstranta biti jedna od glavnih favoritkinja za predstavnicu Srbije u Torinu. 

Numeru “To nisam ja” izveo je sinoć Igor Simić kome je ovo drugo pojavljivanje na nacionalnom izboru (podsetimo se Igor je pre dve godine nastupio sa numerom “Ples za rastanak”). 

Pesma “To nisam ja” nastala je kada i moj prvi singl “Poveruj u ljubav”. U pitanju je jedna emotivna festivalska balada. Ove godine sam jedan emotivni gospodin koji peva jednu festivalsku baladu, dok sam prošlog puta bio našminkani “manijak”.”- ističe Igor o svojoj numeri i nastupu.”

Specijalne gošče prve polufinalne večeri bila je grupa “Hurricane” koje su tom prilikom izvele pesmu “Loco Loco” kojom su predstavljale Srbije 2021. godine u Roterdamu, ali i medley najpopularniji evrovizjskih pesama u poslednjih petnaest godina (“Qele qele”, “Fuego”, “Mata Hari”). 

Piše: Lazar Smilić 

Foto: Žaklina Medenica

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.