Prorektor Univerziteta u Beogradu, Dejan Filipović, saopštio je da je novina koju donosi nova politika upisa na Univerzitet u Beogradu, ta što će studenti moći da se upišu na master i doktorske studije ako su prethodni stepen studija završili najkasnije do 14. oktobara, a ne do 31. septembra, kako je do sada bilo.

Prorektor je na Sednici Senata Univerziteta u Beogradu upozorio zaposlene u administraciji fakulteta da detaljno proveravaju dokumentaciju, zbog problema koji su se javili kod dokumentacije za konkurs na upis, pogotovo kod studenata iz susednih zemalja.

Foto: Student

Pored gore navedenog, Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu, izjavio je da Studentska poliklinika u poslednjih par nedelja beleži najveći broj studenata inficiranih korona virusom, a sve je manja efikasnost antigenskih testova. O održavanju nastave u drugom semestru, Univerzitet će dobiti uputstva pred početak drugog semestra, rekao je Đokić.

Takođe, rektor je najavio da će u naredna četiri meseca služba za odnose sa javnošću intenzivirati komunikaciju u medijima i na društvenim mrežama u cilju promovisanja kampanje za upis na fakultete Univerziteta u Beogradu u školskoj 2022/23.

Piše: Sandra Stanojević

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/univerzitet-u-beogradu-upis-studenata

Studenti – master i doktorske studije

Leave a Reply

Your email address will not be published.