Evropsko univerzitetsko sportsko udruženje EUSA i Organizacioni komitet Evropskih univerzitetskih igara, EUG2022, doneli su odluku da svaki učesnik koji planira da se takmiči na ovim igrama, mora biti vakcinisan.

Zajednička odluka, obavezna vakcinacija učesnika, je doneta u cilju zaštite organizatora i učesnika. Zdravlje i dobrobit učesnika i lokalnog stanovništva je glavni prioritet za EUSA i Organizacioni komitet Igara. Biće sprovedene sve neophodne mere kako bi se manifestacija održala na bezbedan način i zbog toga takmičenju neće prisustvovati nevakcinisani učesnici.

Unsplash

Evropske univerzitetske igre će se ove godine održati u Lođu, u Poljskoj. Takmičenje počinje 17. jula i traje do 30. jula.

Prijave su već otvorene, a studenti koji studiraju u Evropi mogu se registrovati putem univerzitetskih sportskih tela u svojim zemljama. Na Evropskim univerzitetskim igrama studenti će predstavljati preko 400 evropskih univerziteta iz čak 40 zemalja. Imaće priliku da svoj univerzitet i svoj talenat pokažu u odbojci, futsalu, basketu 3×3, plivanju, fudbalu, šahu i mnogim drugim sportovima.

Piše: Bojana Krezović

Foto: Unsplash

STUDENT – SPORT – obavezna vakcinacija učesnika EUG2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.