Muzičar Lazar Todorović publici je predstavio svoje nezavisno debitansko izdanje na bandcamp-u, pod nazivom „Meaning Crisis“, koji sadrži četiri instrumentalne kompozicije moderne klasike, od kojih su prve tri originalne i četvrta orkestracija pesme Daft Punk-Veridis Quo.

Inspiriše me muzika drugih muzičara kao što su Rachaninoff i Bach, ali lično stvaram iz potrebe da svarim teške emocije. Muzika mi dođe kao ventil i katalizator i da se dobro zabavim – izjavio je Todorović.

Na pitanje koliko je vremena bilo potrebno za izradu ovakvog zahtevnog muzičkog žanra, Lazar je odgovrio – Sva muzika na albumu je napravljena 2021. godine. Projekat je počet pre šest meseci, ali je aktivno rađeno na muzici tri nedelje.

Todorović je za magazin Student otkrio koje je alate koristio za izradu ovakvog projekta, ukoliko se neko odvaži da učini sličnu stvar- aplikaciju Daw, u kojoj se snima audio, manipuliše audio fajlovima, pišu note i prave muzički aranžmani. Postoje open source i besplatne aplikacije tog tipa. Virtualni instrumenti koji proizvode zvuk pomoću ovog programa mogu da se nađu besplatno. U Lazarovom kućnom studiju postoji uređaj koji pruža finiju kontrolu nad ovim programom i mogu da pomognu da muzika zvuči prirodnije, kao što je midi keyboard.

Piše: Anastasija Vasić

Kultura – Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.