Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvorilo je juče, 04.11., dvodnevni Sajam studentske stručne prakse za 2021/2022. godinu.

Sajam studentske stručne prakse, na kome 18 organa javne uprave nudi stručnu praksu za 400 studenata na posebno dizajniranoj studentskoj platformi  i u virtuelnom prostoru Palate Srbije- http://www.strucnapraksa.mduls.gov.rs/ , zvanično je juče otvorila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Ova praksa obaviće se u svim sektorima Ministarstva, kao i u Sekretarijatu, Grupi za internu reviziju i Upravnom inspektoratu i to u trajanju od 80 časova ili preciznije u trajanju od četiri nedelje po četiri časa dnevno.

Program stručne prakse se sastoji iz dva segmenta: uvodni i individualni program stručne prakse. Uvodni program podrazumeva upoznavanje polaznika stručne prakse sa delokrugom, nadležnostima i poslovima Ministarstva, propisima kojima se uređuju oblasti u delokrugu MDULS, dok će kroz individualni program polaznici stručne prakse u Ministarstvu učestvovati u konkretnim poslovima i zadacima koji su u nadležnosti organizacione jedinice u kojoj se praksa odvija.

Nakon završetka stručne prakse, organizuje se završna sesija pod nazivom “Uprava u teoriji i praksi”, na kojoj studenti predstavljaju ostvarene rezultate rada na odabranu temu iz oblasti u delokrugu MDULS u kojoj su i praksu obavili.

Za sve dodatne informacije posetite sajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Piše: Miljana Pantelić

Izvor: http://mduls.gov.rs/

FOTO: https://images.app.goo.gl/foKRKK81HJhY1PWL9

Studenti

Sajam studentske stručne prakse

Leave a Reply

Your email address will not be published.