Na ovogodišnjem FEDIS-u Nedim Nezirović proglašen je za glumačko otkrovenje godine  i dodeljena mu je nagrada Zlatna antena.

Od 5. oktobra do 7. oktobra  u Domu omladine Beograda održan je 11. Festival drama i serija. U okviru festivala se dodeljuje nagrada Zlatna antena u 12 kategorija. Ovogodišnja Zlatna antena za glumačko otkrovenje otišla je u ruke mladog glumca Nedima Nezirovića za ulogu  Paše u seriji ,,Klan”. Publika je takođe imala prilike da ga vidi i kao Jovču u  filmu ,,Nečista krv”.

,,Ovo je moja prva televizijska uloga i prva nagrada za neku ulogu na televiziji i filmu uopšte tako da mogu da kažem da mi je izuzetno drago, pre svega što me je stručni žiri odabrao za ovu nagradu. Voleo bih da me ova nagrada podseća na to da ni po koju cenu ne bi trebalo da pravim kompromise kada je u pitanju odnos prema profesiji i prema radu. Uopšte da me podseća na  častan i pošten rad, a čini mi se da bi nagrade trebalo i da nas vraćaju na put ako skrenemo sa njega.”  izjavio  je Nedim za Student.

 Ovu nagradu on posvećuje svom  profesoru Draganu Petroviću Peletu  i svojoj klasi  jer su oni njegova druga porodica sa kojom je proveo najteže, a i najlepše četiri godine tokom studiranja.

 Piše: Miloš Kilomović

FOTO:

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.