Studenti Fakulteta političkih nauka, Univerziteta u Beogradu, tvorci su prve studentske aplikacije u Srbiji – FPN STUDENTS. Pomoću ove aplikacije omogućen je brz i lak pristup svim neophodnim informacijama, obaveštenjima i aktuelnim temama.

Svim internet korisnicima od sada je dostupna aplikacija koja za cilj ima da olakša proces studiranja. Ono po čemu se “FPN STUDENTS” razlikuje od postojećeg sajta Fakulteta jeste njena mogućnost filtriranja najbitnijih vesti za studente i isticanje aktuelnih događaja. 


Aplikacija nudi pristup najnovijim vestima i rasporedima fakulteta, ponude praksi, popuste, biblioteku, kao i mapu okoline fakulteta sa rasporedom javnog prevoza i mesta gde studenti mogu da provedu slobodno vreme. Sve to “na samo klik od tebe!”


S obzirom na činjenicu da Fakultet političkih nauka od početka pandemije nije organizovao nikakav vid nastave uživo, svesni smo toga da su nove generacije koje upisuju naš fakultet uskraćene za veliki spektar informacija o samom studiranju. Sa ciljem da studentima što više olakšamo i učinimo studiranje lakšim i zanimljivijim došli smo na ideju da pokrenemo ovaj projekat. Neki od najprestižnijih svetskih univerziteta su već pre nas uradili aplikaciju sličnih namena pa se trudimo da na taj način idemo u korak sa najboljima – kaže predsednik studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka, Miroslav Dešić. 


Na pitanje da li se nadaju da će se drugi fakulteti ugledati na Fakultet političkih nauka, Miroslav odgovara – Studentski predstavnici sa ostalih fakulteta već su nas pitali za savete i mišljenja za način kako bi oni nešto slično uradili na svom fakultetu tako da smo sigurni da će se ova ideja ubrzo proširiti na što više fakulteta u našoj zemlji.


Aplikaciju možete preuzeti na sledećem linku: https://linktr.ee/fpnstudents 

Dostupna je potpuno besplatno za IOS, Play i Huawei store. 

Piše: Mina Đukić

Izvor: https://fpnstudents.com/

Foto: Privatna arhiva (FPN STUDENTS)

Studentske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.