Festival “Burgeraj” u organizaciji Birra Moretti-ja održan je proteklog vikenda na Sava Promenadi u Beogradu. Festivalske kapije svečano su otvorene u petak 10. septembra u 12:00 kada je i predstavljena selekcija najboljih burgera, a održavanje ovog festivala posebno je obradovalo ljubitelje najboljih burgera Beograda koji su im na licu mesta pripremali vrhunski burger majstori. 

Festival burgera trajao je tri dana i tokom tog perioda posetioci su imali priliku da uživaju u raznovrsnim ukusima ovog popularnog street food-a. Posetioci su imali priliku da probaju juneće, jagnjeće, pileće, smoked, angus govedinu ili veganske burgere. Ulaz na festival bio je besplatan, a sočne i sveže burgere pripremali su čuveni Burger House, Submarine, Toaster bar, Fat Boys, Holy Smokes, Burger&Co, Burger Lab, Loco Chef, Pub Republika i Ž Burger. 

Uz dobre burgere ide i dobra elektronska muzika, pa su se organizatori uz podršku poznatih imena gradske DJ scene potrudili da upotpune program festivala. Festival je bio podeljen na nekoliko zona, pa je tako jedna od njih bila i street art zona u kojoj su talentovani muralisti oslikavali sprejevima panoe velikih dimenzija. Svakako možda najlepši detalj ovog festivala je što su posetioci mogli da udome kucu, macu ili zeku i time im pruže lepši nastavak njihovog života.

U razgovoru za naš magazin Ž.M. otkrila je:  „Oduševljena sam što je Beograd na tri dana postao prestonica najboljih burgera Srbije, a možda i regije. Svako je mogao da pronađe ono što voli, odnosno posetioci su imali priliku da isprobaju juneći, jagnjeći, pileći i druge vrste burgera, zaista smatram da je svako mogao da pronađe ono što voli.Atmosfera na festivalu je sjajna, organizatori su se potrudili da upotpune boravak na festivalu time što su doveli poznate DJ-eve. Ovo je odlična promocija kako Beograda, tako i Srbije. Nadam se da će sledeće godine okupiti veći broj izlagača kako iz Srbije, tako i iz regiona.“

Tokom predhodna tri dana Beograd je postao novi Nju Hejven, odakle zapravo po legendi dolazi burger. Nema sumnje da ljubitelji burgera jedva čekaju naredno održavanje ovog popularnog festivala.

Piše: Lazar Smilić

Izvor: danas.rs 

FOTO:

Zanimljivosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.