Top 10 kafića za učenje u Beogradu

S obzirom na to da su čitaonice na fakultetima uveliko zatvorene, otvara se novo pitanje što se tiče učenja – gde učiti, ako ne tamo gde se učenje podrazumeva?

Na osnovu ankete postavljene u studentskim grupama utvrđeno je bar 30 kafića koji su najpogodniji za učenje, što je i više nego potrebno novim studentima, a posebno onima koji nisu iz Beograda. Studenti posebno izdvajaju neka mesta na osnovu određenih kriterijuma – neka mesta su najbolja za učenje zbog mira i tišine, a neka zbog omogućenog prostora za učenje. Predstavljamo vam top 10 kafića za učenje:

Kafeterija

Kafeterije definitivno predstavljaju prvu opciju studentima što se tiče učenja. Posebno se izdvaja Kafeterija u Ulici kralja Petra 16, kao mirno, često prepuno, ali prijatno mesto sa odvojenim stolovima pogodnim za učenje. Takođe se izdvaja i Kafeterija Vračar u Ulici Koče Kapetana 32, u kojoj je najbolje učiti u periodu od otvaranja do 13 časova, jer od tog momenta mesto postaje bučno.

Politika, Bistro i Matine

Ova tri kafića nalaze se relativno blizu jedan drugog. Uglavnom predstavljaju najbolju opciju kada birate mesto za učenje na Voždovcu. Nalaze se u neposrednoj blizini više fakulteta i postoje odvojeni delovi lokala koji su pogodni za učenje.

Liberté

Ovaj kafić postoji na nekoliko lokacija u gradu, a predstavlja odličan izbor za učenje, posebno kada će više ljudi učiti zajedno. Nalazi se u Vojvode Stepe, Draže Pavlovića kao i u Njegoševoj ulici.

Kod Andrije

Ovaj kafić nalazi se u Siminoj ulici. Karakterističan je po prijatnoj atmosferi i lepom enterijeru, miru i tišini što je najbitnije što se učenja tiče, ali i po divnom psu po imenu Andrija!

Planta

Ovaj kafić nalazi se u Ulici Gavrila Principa 37 i odavno je poznat studentima. Upravo zbog toga što je blizu centra grada, ovaj kafić predstavlja pravi i prvi izbor kada je učenje u pitanju.

Passengers Bar

Ovaj kafić popularan je studentima pogotovo leti kada ima otvorenu baštu, ali i zbog dobre hrane na meniju. Nalazi se u Siminoj 5, blizu kafića Kod Andrije.

Koffein

Ovaj kafić se može pronaći na nekoliko lokacija u gradu. Posebno se izdvaja onaj u Nebojšinoj ulici 8a, pored Karađorđevog parka. Lokal ima i izdvojenu baštu sa dosta stolova koji bi bili odlični za učenje, posebno u periodu letnjih ispitnih rokova.

Kafe Bre

Nalazi se u Ulici Radivoja Koraća na Vračaru. Jedinstven je po prijatnoj atmosferi i pristupačnim cenama hrane i pića. U popodnevnim satima može postati bučno, pa je najbolje učiti prepodne u ovom kafiću.

Zmaj

U centru grada, tačnije u Zmaj Jovinoj ulici nalazi se kafić koji je idealan za studente na fakultetima u neposrednoj blizini.

CK

Ovaj kafić je najpopularniji studentima na Fakultetu organizacionih nauka, ali i na Fakultetu političkih nauka, s obzirom na to da se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. Karakterističan je zbog prijatne atmosfere i brze usluge.

Piše: Anika Bečki

Foto: Student

https://magazinstudent.rs/

Zanimljivosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.