Studentsko takmičenje za najbolje rešenje

British Council raspisuje konkurs za najbolje predloge praktičnih politika za rešavanje najvećih izazova sa kojima se svet danas susreće. Svi ambiciozni i talentovani studenti osnovnih i master studija u Srbiji pozvani su da se priključe ovom projektu. Pobednike očekuju vredne nagrade.

Zainteresovani studenti treba da dostave svoja rešenja do 8. decembra 2020. Pet prvoplasiranih timova ili samostalnih kandidata imaće priliku da učestvuju u onlajn finalnom takmičenju gde će u tri minuta predstaviti svoje ideje stručnom žiriju. Onlajn takmičenje biće održano početkom 2021. godine.

U okviru takmičenja studenti mogu odgovoriti na jedan od dva izazova:

  • Prvi izazov: Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje jačanjem društvene pravde i zaštitom najranjivijih?
  • Drugi izazov: Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje uz istovremeno jačanje otpornosti na klimatske promene?

Studenti učešćem ostvaruju mogućnost umrežavanja sa drugim studentima, razvoj kritičkog promišljanja i veštine rešavanja problema.

Glavna nagrada je vaučer u vrednosti od 1500 funti za pohađanje onlajn kurseva u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 Drugoplasirani tim dobija vaučer u vrednosti od 1000 funti za pohađanje onlajn kurseva u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Takođe, učesnicima se pruža prilika za objavljivanje radа – predlozi finalista biće objavljeni u British Council onlajn zbirci predloga praktičnih politika.

Pravo na konkurisanje imaju studenti univerziteta u Srbiji (državnog ili privatnog) starosti od 18 do 30 godina. Prijave mogu biti samostalne ili u timu od najviše tri člana.

Konkurs traje do 8.12.2020, a svoje ideje studenti treba da dostave na mejl adresu:  katarina.cezek@britishcouncil.rs.

Za više informacija posetite sajt: https://www.britishcouncil.rs/programmes/education/sep/policy-challenge

Studentsko takmičenje: Izazov COVID-19 deo je programa ,,Unapređenje uloge nauke u društvu” (SEP), koji finansira i implementira British Council.

Piše: Sofija Ljubišić

Leave a Reply

Your email address will not be published.