Posle Olimpijade u Tokiju, odložene i EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE U BEOGRADU

Posle odlaganja svih evropskih i svetskih takmičenja uključujući i Olimpijadu u Tokiju. Na red dolaze i pete Evropske univerzitetske igre, koje su bile zakazane za period od 12. do 25. jula u Beogradu. Zbog novonastale pandemije virusa COVID-19 odložene su za leto 2021. Godine.


Evropsko udruženje univerzitetskog sporta (EUSA) u saradnji sa organizaicionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020 doneli su odluku nakon konsultacije organizatora i EUSA sa svim partnerima da će se datum održavanja odrediti kasnije.


Trenutna situacija je nepredvidiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, kao i da se takmičari ne mogu adekvatno pripremiti za takmičenje zbog nekontrolisane situacije sa virusom.Cilj je pre svega sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020 sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveta, članova EUSA i svih građana jer je to naša glavna briga i ova odluka doneta je u konsultaciji sa najvišim državnim organima. Poručio je organizacioni odbor igara.


Srbija je bila domaćin Univerzitetskih igara 2009. gde je te godine takođe proglašena pandemija virusa H1N1 (svinjski grip). Sada će sada na prvu organizaciju Evropskih univerzitetskih igara morati da pričeka dodatnih 12 meseci. Nadamo se da će svi sportisti pratiti situaciju i pružiti maksmalnu podršku u očuvanju zdravlja i sportskog duha.


OSTANI KOD KUĆE! SPREČI ŠIRENJE VIRUSA!


Piše: Đorđe Purić
IZVOR: Eug2020.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.