Odluka o nastavku onlajn nastave do 10. septembra
„Na prethodnoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu zahtevano je da se do 10. septembra saopšti kako će se izvoditi sledeći semestar. Zaključeno je da za budući period mora da postoji plan ukoliko se desi da se neki od semestara bude održavao onlajn.“ kaže za Student predstavništvo Studentskog parlamenta Univerziteta Beograd.

Simpozijum “Iskustva u onlajn nastavi na univerzitetima u Srbiji 2020. godine” održao se prošlog utorka u Rektoratu Beogradskog univerziteta, koju je otvorila dr. prof. Ivanka Popović.

„Prema sprovedenoj anketi studenti nisu zadovoljni kako je sprovedena onlajn nastava. Rezultati su varirali od fakulteta do fakulteta, pojedini profesori su se brzo i efikasno organizovali, dok od drugih studenti nisu dobijali povratne informacije. Uviđeno je da se izvođenje nastave poboljšavalo kako je vreme prolazilo, ali ne dovoljno.“ govore podaci do koje je predstavio Studentski parlament Univerziteta u Beogradu.

Na pitanje kako će biti meren kvalitet online nastave ukoliko se bude nastavila i u narednom periodu SPUB kaže „Uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji osnovan je i Krizni štab sačinjen od predstavnika fakulteta UB, čiji je zadatak između ostalog bio i prevazilaženje problema onlajn nastave, odnosno alternativnog izvođenja nastave.

Kako navode, novi semestar ima dodatnih pitanja, konkursi za studentski dom, stipendije i kredite, tako da će sve imati u vidu, a nadaju se da imaju i nedležni. Smatraju da je ključna stvar da informacije ovaj put moraju dobijati pravovremeno, ne putem medija i da studenti moraju da učestvuju u donošenju odluka.

„Takodje, nećemo pristati na zbrzavanje završetka ove školske godine, dok sve obaveze ne budu završene nova godina ne sme krenuti. Mi još uvek čekamo odgovore na neka pitanja, molbe i zahteve.“ dodaju za kraj razgovora ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Za više studentskih informacija sa Univerziteta u Beogradu čitajte nas i pratite na društvenim mrežama @magazinstudent

Piše: Filip Marković

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.