MAC/ Music Awards Ceremony!

Juče u beogradskoj Štark areni se održao jedan od najvećih i najprestižnijih muzičkih spektakla na našim prostorima. Reč je o MAC/ Music Awards Ceremony.

U pitanju je ceremonija dodela nagrada koju organizuje izdavačka kuća Sky music za dostignuća u muzičkoj industriji na teritoriji celog regiona. Nastupe na ovogodišnjem MAC otvorile su Nevena Božović i Martina Vrbos.

Zatim su usledile dodele nagrada u različitim kategorijama. Pored  kojih su veče obeležili i nastupi mnogih zvezda, među kojima su Tonči Huljić, Nina Badrić, Oliver Mandić, Lepa Brena i mnogi drugi.

Specijalna  nagrada  bila je dodeljena za životno delo pevaču Oliveru Mandiću, Nini Badrić za pevačicu godine, Saši Matiću za pevača godine, a Lepoj Breni je dodeljeno priznanje za regionalni doprinos muzici. Neke od istaknutijih nagrada bile su za najbolju  pop – rok numeru koju je osvojio „Parni valjak“ za pesmu „Otkud ti pravo“, za najveći uticaj na muziku regiona dobili su Buba i Jala, za trap kolaboraciju odneli su Gazda Paja i Jelena Karleuša sa numerom “Lajk”, za jutjub zvezdu poneli su Voyage i Breskvica za pesmu „Vrati me“,Nagrada za najbolju  hip – hop  rep numeru otišla je u ruke Smoke Mardeljana za pesmu „Hvala Hip hop“.

Jučerašnji MAC

Na MAC manifestaciji, koja pruža podršku UNICEF-ovom programu za rodnu  ravnopravnost održan je poseban govor.

 Poseban trenutak večeri je bio nastup GRU TRIBUTE, posvećen čuvenoj preminuloj zvezdi  hip- hopa Daliboru Andonovu. Specijalna nagrada za neizbrisiv trag u narodnoj muzici dodeljena je preminulom kralju narodne muzike Šabanu Šauliću, a obeležena je  nastupom  njegove ćerke Ilde Šaulić sa čuvenim hitom „Žal“.

Nagrade su odneli i mnogi drugi popularni pevači među kojima su i  Petar Grašo, Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Van Gogh, Senida,….

Veče dobre muzike je zatvorila Aleksandra Radović sa pesmom „Živeo kraj“, a krunu je ponela  Senida koja je nakon govora organizatora i vlasnika MAC, Milenka Škarića, dobila Golden MAC.

Piše: Jovana Maleš

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.