Humanitarni debatni turnir na Pravnom

U subotu, 7. marta, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu održan je humanitarni debatni turnir Fire five. Održan je u organizaciji Pete beogradske gimnazije, u saradnji sa Otvorenom komunikacijom. Cilj turnira bio je da se sav prikupljeni novac donira deci iz Svratišta.

Na turniru je učestvovalo 40 timova, što je ukupno oko 80 ljudi. Ovakav vid humanitarne akcije organizovao se po prvi put na nekom fakultetu, i sam projekat je jako lepo propraćen.

Glavne organizatorke turnira, Emilija, Milica i Andrijana, bile su gošće Beogradske hronike, u kojoj su govorile o pripremljenom projektu. One su u emisiji izvele mini debatu, kako bi drugima približile debatovanje i pozvale ih da se priključe.

Turnir je trajao dva dana, 7. i 8. marta na Pravnom fakultetu. Obuhvatao je pet rundi, nakon kojih je usledilo proglašenje odluke ko se plasirao u dalji tok takmičenja (brejk) – posebno za srednjoškolce i posebno za studente, a zatim polufinale i finale. U Kombank dvorani održana je ceremonija zatvaranja i proglašenje pobednika, a zatim su debateri svoje druženje tradicionalno nastavili u Beer pong baru.

Jedan od glavnih sudija na turniru bio je i Miloš Marjanović, naš najuspešniji debater.

Humani cilj i pokretanje ovakvog projekta od strane mladih ljudi naišao je na pozitivan stav i podršku.

Pobednici turnira su studenti Ekonomskog fakulteta Ilija Dragić i Dragan Dživdžanović, koji je proglašen za najboljeg govornika turnira. Elena Gošnjić je proglašena za najboljeg srednjoškolskog govornika.

Ovaj turnir će nastaviti da se održava i to sa istim ciljem – da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Foto: Otvorena komunikacija

Piše: Anđela Mihailović

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.