Fakultet političkih nauka – od oktobra u celosti online?

Univerzitet u Beogradu dugo je razmatrao kakva će biti budućnost visokog obrazovanja u narednom periodu.

Iako fakulteti uveliko kasne sa zvaničnim obaveštenjem o tome šta čeka studente od oktobra, FPNovci su danas dobili zvanično saopštenje koje se tiče zimskog semestra školske 2020/21. godine.

„U skladu sa propisanim merama i preporukama Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje pandemije virusa COVID19, kao i u skladu sa preporukama Senata i proširenog rektorskog kolegijuma UB, u cilju zaštite studenata FPN i zaposlenih na FPN, predavanja i vežbe na osnovnim akademskim studijama u zimskom semestru školske 2020/21. održavaće se u celosti onlajn“, objavljeno je na sajtu Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu zajedno sa kalendarom nastave.

Nezadovoljstvo studenata se povećalo ne samo zbog vesti o online nastavi, već i zbog odluke koja se tiče dodatnog roka na FPN-u. Uprkos svim naporima Studentskog parlamenta FPN-a i studenta prodekana FPN-a i ranijim uverenjima, nije se naišlo na odobravanje i prihvatanje zahteva za izglasavanje na Nastavno-naučnom veću da „prva prijava ispita u ovom roku bude besplatna, ali da prijave ispita ne budu ograničene“. Studenti će u ovom roku, 22. septembra moći besplatno da prijave samo jedan ispit, a rok se održava od 24. Do 26. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.